ÎMPĂCAT SAU ÎN PĂCAT

Dragi  prieteni,

Să nu credeți că titlul acestui articol e un simplu joc de cuvinte. Nu,dimpotrivă! Cuvintele din titlu  au o profundă încărcătură spirituală. În funcție de care cuvânt se potrivește cel mai bine vieții tale spirituale, va depinde destinul tău veșnic. Dacă ești ÎMPĂCAT cu Dumnezeu, rezultatul va fi o veșnicie împreună cu Creatorul; dacă ești încă îN PĂCAT și îți petreci viața în fărădelege rezultatul va fi separarea veșnică de Creatorul Universului.

Să facem o scurta incursiune în timp.
E o zi de Vineri a anului 31 d.Hr. Întreg Ierusalimul e-n freamăt. Se întamplă ceva nemaiîntalnit până atunci. E ceva unic și irepetabil în istoria Universului. Pe culmea dealului Golgota se văd de la depărtare trei cruci înălțate care spintecă văzduhul.Dacă te apropii de Locul Căpățânii vezi cum trupurile a trei bărbați, spânzurați între cer și pământ, zvâcnesc  sub  agonia durerii acumulate. De asemenea , privirea îți este atrasă de inscripția de pe crucea din mijloc care te înștiințează că acolo atarnă în agonia morții „ISUS NAZARINEANUL, REGELE IUDEILOR” . Ioan 19:19  De o parte si de alta a lui Isus sunt doi tâlhari condamnați pentru fărădelegile lor. La un moment dat, în zgomotul infernal din jurul crucii , poți distinge o discuție interesantă între cei doi tâlhari și Isus:
” Luca 23
39. Unul din tâlharii răstigniți Îl batjocorea și zicea: „Nu ești Tu Hristosul? Mântuiește-Te pe Tine însuți și mântuiește-ne și pe noi!”
40. Dar celălalt l-a înfruntat și i-a zis: „Nu te temi tu de Dumnezeu, tu, care ești sub aceeași osândă?
41. Pentru noi este drept, căci primim răsplata cuvenită pentru fărădelegile noastre; dar Omul acesta n-a făcut niciun rău.”
42. Și a zis lui Isus: „Doamne, adu-Ți aminte de mine, când vei veni în Împărăția Ta!”
43. Isus a răspuns: „Adevărat îți spun astăzi  ca vei fi cu Mine în rai.”

image

Observați:trei cruci, trei muribunzi.La mijloc e Isus Împăratul, Domnul vieții care bea cupa mâniei lui Dumnezeu în locul nostru. Și dintr-o dată unul din tâlhari  I se adreseaza „Mântuiește-te pe Tine însuți și mântuiește-ne și pe noi .”  Omul acesta își trăiește ultimele clipe din viață, și chiar și aceste clipe le folosește spre a-L batjocuri pe Isus. Celălalt, dimpotrivă îi ia apărarea lui Isus și îi spune tovarășului său:”Nu te temi tu de Dumnezeu?….Omul acesta n-a făcut nici un rau” și apoi îndreptându-se spre Isus Îi spune „Doamne, adu-Ți aminte de mine când vei veni în Împărăția Ta”.Și primește asigurarea din partea lui Isus ca-și va petrece veșnicia în rai. La scurt timp, cei doi tâlhari au încheiat capitolul vieții, însa primul a murit ÎN PĂCAT, iar celălalt a murit ÎMPĂCAT cu  Domnul său.

Dragi prieteni, soarta celor doi tâlhari e soarta întregii lumi.Fiecare om care a trăit vreodată pe pământ va fi pierdut sau salvat  .Și aceasta va fi rezultatul  alegerii omului de a trăi (sau muri)  ÎN PĂCAT sau ÎMPĂCAT.

Tu ce poți spune despre tine însuți?
Trăiești ÎN PĂCAT  sau ÎMPĂCAT cu Dumnezeul tău?

Și te rog, nu uita! De răspunsul la această întrebare depinde destinul tău veșnic!

8 gânduri despre “ÎMPĂCAT SAU ÎN PĂCAT

 1. Tot ceea ce simti , gandesti si traiesti te apropie de Viata sau de Moarte .
  Nu suntem singuri … avem Lumina dar avem si ego -ul . Nu cred ca intunericul este problema ci lipsa vointei , a statorniciei si a dragostei din Dragostea Absoluta . Egocentrismul ne separa de Cer . Vrand sa traim , murim !!

  Apreciază

 2. istrateda

  Cred că e foarte subtire delimitarea dintre impacat si in pacat. Foarte usor se trece de la una la alta. Am impresia ca multi care se cred impacati cu Domnul sunt in realitate in pacat. Iar pe de alta parte exista si categoria care se cred pacatosi si in pacat ca si vamesul dar Isus spune despre ei ca sunt neprihaniti. Interesanta ideea ta cred ca ar fi pusa mai bine in valoare daca ai folosi mai multe exemple biblice sau nu pentru a o evidentia. Spor la scris

  Apreciază

  1. georgeedy

   Multumesc mult pentru ca din timpul tau pretios ai alocat cateva clipe pentru a citi aceste ganduri impartasite pe acest blog. In acelasi timp, iti multimesc si pentru sfatul oferit.Sa nu uitam, insa, ca cele doua cuvinte au implicatii vesnice.

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s