Lăsați câinii să latre!

Hello dear friends.

Vorbeam zilele trecute de faptul că agenda noastră de lucru este plină de activități.Nu știu ce activități ți-ai propus să faci în viitorul apropiat dar un lucru este cert: orice ai face și oricât de bine vei face ,niciodată nu va fi pe placul tuturor celor din jurul tău. Întotdeauna se vor găsi persoane care vor avea ceva de comentat.Negativ ,bineînțeles!Deci,oricât de mult suflet ai pune pentru a face ceva,oricât de mari ar fi eforturile depuse,oricât de mare ar fi investiția făcută să nu te aștepți că vei fi apreciat/ä de toți.Nicidecum!Dimpotrivă, se vor găsi la tot pasul cârcotași care vor avea de făcut observații care mai de care mai usturătoare.

Iată un exemplu:
Se spune că un bătrân se întorcea împreună cu nepoțelul său, de vreo  zece anișori ,dintr-o lungă călătorie. Deoarece bătrânul obosise de-atâta mers pe jos ,se hotărâse într-un final să urce pe măgărușul care-i însoțea. Trecând ,însă,printr-un sat  a auzit pe câțiva săteni zicând despre el:
– Ia uitati-vă la batrânul ăsta!  Ce om fără milă! El care si-a trăit viața merge călare, iar biet băiețelul acesta merge pe jos!  Ce nerușinare!
Imediat ce a ieșit din sat a coborât de pe măgar și a urcat pe copil pe spinarea măgărușului. Dar trecând în drum spre casă printr-un alt sat a auzit alte voci răutăcioase spunând:
– Ia uitati-vă la copilul ăsta! Ce nepoliticos! El băiat tânăr merge călare iar batrânul ăsta merge pe jos! Ce lipsă de politețe!
De îndată ce au ieșit din sătul acela ,batrânul s-a urcat pe animal alături de copilaș. Trecând printr-o altă localitate au auzit alte voci strigând:
-Ia uitati-vă oameni buni! Ce fiare fără de suflet! S-au urcat doi pe un animal! Ptiu! Oameni fără de milă!
De-abia au așteptat să iasă din localitate că au sărit jos amândoi și acum mergeau obosiți pe lângă animal. Continuându-si drumul au auzit alte voci spunând:
-Ia uitați-vâ la ei! Ce oameni neînțelepți! Au cu ei un animal și nu știu sa-l folosească!

image

Ce zici de întâmplarea aceasta? Poate nu ți s-a întâmplat char așa , dar sunt sigur că într-o măsură mai mică tot ai experimentat ceva de genu…. Ce să faci īntr-o asemenea situație?Ce poți face īntr-o situație când cei din jurul tău te împroașcă  din toate parțile cu noroi? Există o expresie românească pe care sunt sigur că o cunoști: câinii latră, caravana trece. Deci lucrul cel mai bun pe care îl poți face e să lași câinii să latre și tu să îți vezi liniștit de drum. Nu-i băga în seamă! Nu are rost să te oftici degeaba,comportă-te ca și când nu s-ar fi întâmplat nimic deosebit și nu uita : lasă câinii să latre! Altceva  mai bun nu știu să facă!

Drum bun!

Publicat de pe WordPress pentru Android

20 de gânduri despre “Lăsați câinii să latre!

 1. Din păcate dragă Edy, gândirea negativă face din om un partener ideal. Unii bârfesc doar pentru a vorbi și nu gândesc pentru a înțelege.
  Nimeni nu s-a întrebat: dacă băiatul este bolnav sau bătrânul are alzheimer? 🙂 🙂 Cu ce-aș putea să le fiu de folos?…etc…
  Concluzie:Slobodă-i vorba omenească…
  Mulți încearcă s-o înflorească.
  Am fost împroșcată cu noroi, însă n-am lăsat noroiul să-mi intre în suflet…
  Aici trebuia să răspund?… 🙂 🙂

  Apreciat de 2 persoane

   1. Oana

    Îmi place cum ți-ai construit blogușorul. Nici prea-prea, nici foarte-foarte 🙂 Stilul poate fi, cu ușurință, unul care să atragă cititorul.

    Mai ales că, în ziua de azi, după cum bine ai văzut, lumea fuge de cei care vor (chiar și când nu vor) să introducă cu de-a sila, pe gât, gânduri și cuvinte despre Dumnezeu, Scriptură și cele sfinte.

    Așa, prin pilde, istorioare, cu mult tâlc, ai șanse să atragi și pe cei care nu s-ar fi lăsat la-nceput atrași de…subiect.
    Spor!

    Apreciat de 1 persoană

   2. George Edy

    Merci.
    De-abia sunt la inceput de drum.
    Blogul inca este in fasa.Mai am de lucru la el,si nici eu nu sunt expert in blogging.

    Apreciază

   3. Oana

    Depinde ce-ți vei propune cu el. Dacă vrei să răspândești Cuvântul Lui și să pui pe gânduri (uneori cu folos)… sau dacă vrei doar să scrii, pentru că-ți place a scrie și simți nevoia să te exprimi în cuvinte. Oricum ar fi, eu îți doresc succes. Și vin să te citesc.

    Apreciat de 1 persoană

   4. Oana

    Nu sunt sfaturi…sunt ultima care ar ști să dau sfaturi despre blogging și altele. Nu sunt deloc expert în materie. Sunt simple gânduri, personale 🙂

    Apreciază

   5. George Edy

    Apropo, de ce crezi ca toate nimicurile au priză la public ,și când vine vorba despre Dumnezeu și Scriptura publicul respinge această,mai ales în contextul ca noi,românii, suntem creștini de 2000 de ani. Personal,nu pot să explic respectiva reacție.

    Apreciază

   6. Oana

    Asta m-am întrebat și eu mereu. De parcă ne-ar fi rușine cu El… Cred că e vorba despre o stânjeneală pe care o simt unii (de multe ori și eu) când e vorba despre acest Subiect. Mi se pare ceva mult prea intim (credința inimii) ca să fie dezbătut public și disecat de oricine și oricum. Pe de altă parte, EL a spus apostolilor să răspândească acel Cuvânt al Lui. Aici e contradicția pe care o poți întâlni des: intimitatea credinței și răspândirea ei altora. Dar ai dreptate…sunt șocată de cât de mult prind nimicurile la public. Și cât de mult suntem capabili să conversăm pe marginea unor…nimicuri, doar ca să trăim cu iluzia că…interacționăm.

    Apreciază

 2. Buna Edy !
  Acum la ceas aniversar
  http://aliosapopovici.wordpress.com/2016/03/25/
  ca unul mult mai batran ca tine
  ( ma refer la BLOG) 🙂
  da-mi voie sa-ti ofer in dar
  doar ” Ganduri pozitive….. ”

  si sa-ti marturisesc
  ca ai perfecta dreptate
  iar sfatul dat, ti-l pretiesc
  si il aplic de multa, multa, vreme ! 🙂
  Multumesc pentru subscriere ! 🙂
  La cat mai multe postari ca cea de fata ! 🙂
  Weekend placut ! 🙂
  Aliosa.

  Apreciază

  1. Mulțumesc Aliosa pentru vizită și pentru urări.
   Îți doresc multă sănătate și numai bine.Și de asemenea multe postări.
   Avem totuși ceva comun. Ziua de25 martie . Pentru tine aceasta data înseamnă debutul în lumea blogosferei, pentru mine este ziua mea de naștere.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s