CEA MAI MARE PROVOCARE: CEREȚI ORICE

Salutare tuturor.

Dragi prieteni ,astăzi vreau să vă vorbesc despre cea mai mare provocare care vi s-a făcut vreodată. Provocarea este făcută de Isus și o găsim pe paginile Sfintei Scripturi. Iată despre ce este vorba:

Ioan 15
7. Dacă rămâneți în Mine și dacă rămân în voi cuvintele Mele, cereți orice veți vrea, și vi se va da..

image

Nu știu dacă v-ați gândit vreodată la acest lucru. Dar, luați în considerație  această oportunitate,meditați adânc asupra acestei situații și oferiți un răspuns. Dar până a da un răspuns în fața acestei provocări să vedem ce au cerut câțiva oameni ai Bibliei în momentul când au fost puși în fața unei astfel de situații.

1.David,cel de-al doilea împărat al lui Israel murise și în locul său domnea Solomon, fiul său.

1 Împărați 3
5. La Gabaon, Domnul S-a arătat în vis lui Solomon noaptea și Dumnezeu i-a zis: „Cere ce vrei să-ți dau”.

Iată care a fost reacția lui Solomon în fața acestei provocări:

1 Împărați 3
9. Dă, dar, robului Tău o inimă pricepută, ca să judece pe poporul Tău, să deosebească binele de rău! Căci cine ar putea să judece pe poporul Tău, pe poporul acesta așa de mare la număr!?”
10. Cererea aceasta a lui Solomon a plăcut Domnului.
11. Și Dumnezeu a zis: „Fiindcă lucrul acesta îl ceri, fiindcă nu ceri pentru tine nici viață lungă, nici bogății, nici moartea vrăjmașilor tăi, ci ceri pricepere, ca să faci dreptate,
12. voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum n-a fost nimeni înaintea ta și nu se va scula nimeni niciodată ca tine.
13. Mai mult, îți voi da și ce n-ai cerut: bogății și slavă, așa încât în tot timpul vieții tale nu va fi niciun împărat ca tine.

Imparatuil Solomon a cerut înțelepciune iar Dumnezeu i-a dat pe lângă înțelepciune, bogăție și slavă.

2.Estera, una din minunatele și frumoasele fete ale lui Israel a ajuns soția împăratului persan Xerxes,cunoscut în Biblie sub numele de Ahasveroș. În timp ce Estera era împărăteasa, unul din cei mai înalți demnitari ai împăratului, Haman, a pus la cale un plan diabolic,plan ce avea ca scop exterminarea tuturor evreilor din imperiul persan.Bineînțeles, Estera fiind evreică era extrem de mâhnită din cauza situației create. Fiind în pericol viețile a milioane de evrei din tot imperiul, Estera a intrat la împărat, iar acesta în repetate rânduri i- zis:

Estera 7
2.  „Care este cererea ta, împărăteasă Estero? Ea îți va fi împlinită. Ce dorești? Chiar dacă ai cere jumătate din împărăție, o vei căpăta.”
3. Împărăteasa Estera a răspuns: „Dacă am căpătat trecere înaintea ta, împărate, și dacă găsește cu cale împăratul, dă-mi viața: iată cererea mea; și scapă pe poporul meu: iată dorința mea!
4. Căci eu și poporul meu suntem vânduți să fim nimiciți, înjunghiați și prăpădiți. Măcar dacă am fi vânduți să fim robi și roabe, aș tăcea, dar vrăjmașul n-ar putea să înlocuiască pierderea făcută împăratului.”

Împărăteasa Estera a cerut viață și salvarea poporului evreu și cererea i-a fost împlinită.

3.Ilie Tișbitul era prooroc al lui Dumnezeu. Se apropia momentul când urma să fie înălțat la cer. Ilie se îndrepta către Ierihon,dar era însoțit de slujitorul său Elisei.Când să treacă Iordanul

2 Împărați 2
8.  Ilie și-a luat mantaua, a făcut-o sul și a lovit cu ea apele, care s-au despărțit într-o parte și într-alta, și au trecut amândoi pe uscat.
9. După ce au trecut, Ilie a zis lui Elisei: „Cere ce vrei să-ți fac, înainte ca să fiu răpit de la tine.” Elisei a răspuns: „Te rog să vină peste mine o îndoită măsură din duhul tău!”

Elisei cere o îndoită măsură din duhul lui Ilie.Frumoasă cerere,nu-i așa?
Și cererea i se îndeplinește!

4. Ioan Botezätorul,cel care a fost înainte mergătorul lui Isus era întemnițat datorită faptului că a avut curajul să demaște faptele nelegiuite ale cârmuitoruluo Irod.

Matei 14
3. Căci Irod prinsese pe Ioan, îl legase și-l pusese în temniță, din pricina Irodiadei, nevasta fratelui său Filip;
4. pentru că Ioan îi zicea: „Nu-ți este îngăduit s-o ai de nevastă.”
5. Irod ar fi vrut să-l omoare, dar se temea de norod, pentru că norodul privea pe Ioan ca pe un proroc.
6. Dar, când se prăznuia ziua nașterii lui Irod, fata Irodiadei a jucat înaintea oaspeților și a plăcut lui Irod.
7. De aceea i-a făgăduit cu jurământ că îi va da orice va cere.
8. Îndemnată de mama sa, ea a zis: „Dă-mi aici, într-o farfurie, capul lui Ioan Botezătorul!”
9. Împăratul s-a întristat; dar din pricina jurămintelor sale și de ochii celor ce ședeau la masă împreună cu el, a poruncit să i-l dea.
10. Și a trimis să taie capul lui Ioan în temniță.
11. Capul a fost adus într-o farfurie și dat fetei, care l-a dus la mama sa.

Când fata Irodiadei a fost pusă în situația de a cere orice,la sfatul mamei sale a cerut decapitarea  celui mai mare prooroc care s-a născut vreodată. Și cererea i-a fost îndeplinită. Sinistră cerere!

5. Se spune că un om era în ceartă cu un vechi prieten de-al său.. Atât de mare era tensiunea dintre ei ,încât omul îl ura de moarte pe fostul său prieten. Īntr-o seara,Domnul i se arată intr-un vis acestui om și ii spune că îi va da orice cu condiția ca ceea ce va cere el i se va da si prietenului său  în cantitate dublă.. Omul acesta a acceptat provocarea. S-a gândit mult ce să ceară: își zicea că dacă va cere o mașină ,prietenul său va primi două, dacă va cere o casă, prietenul său va primi două case, iar acestea erau de neconceput pentru el. În cele din urmă s-a decis și i-a spus Domnului: ”  Doamne,scoate-mi un ochi!”
Poate vă vine să zâmbiți. E doar o povestioară. Dar ea vorbește despre cât de mare poate ajunge răutatea omului.

Prietene,ai văzut cum oamenii au răspuns în fața acestei provocări.

Adu-ti aminte că Isus a zis: Dacă rămâneți în Mine și dacă rămân în voi cuvintele Mele, cereți orice veți vrea, și vi se va da

Aflandu-te în fața acestei mari provocari,,gandeste-te și răspunde: ce ai de gând să-i ceri Domnului?

102 gânduri despre “CEA MAI MARE PROVOCARE: CEREȚI ORICE

  1. Întrebarea este…Când se va încumeta cineva să traducă în limbaj contemporan scrierile biblice? Știința a făcut pași uriași în descifrarea unor realități aflate la mintea și sufletul TUTUROR. Nu mai trebuie să te înregimentezi într-un anumit cult care-și arogă deținerea adevărului unic. ADEVĂRUL nu poate fi confiscat de nimeni și de nimic, cu atît mai puțin de cultele așa zis religioase. Calea este unica, cum unici suntem fiecare din noi…DIRECTIA corecta este importantă, iar aceasta este în spre INTERIOR, în CENTRUL FIINȚEI.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Există un proverb care spune: „Toate drumurile duc la Roma”. Nu tot așa este și în materie de religie. Nu toate religiile duc către Dumnezeu. Isus,întemeietorul creștinismului a spus răspicat ” Eu sunt Calea,Adevărul si Viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine”
      Adevărul este în acest caz o Persoană: Isus Hristos.
      În același timp Scriptura mai precizează:”Cuvântul tău este adevărul” adică cuvintele dumnezeiești constituie adevăr .Iar Scriptura este adevăr dumnezeiesc.În Scriptura găsim învățături suficiente care să ne arate drumul către cer.

      Apreciat de 1 persoană

      1. George…ce știi TU despre D-zeu?! Din auzite. EL nu există, EL este EXISTENȚA în totatlitatea ei. Nu este ”cineva”, nu este o persoană, nu este o dualitate în afara CREAȚIEI.Dacă acum 2000 de ani oamenii înțelegeau lucrurile spuse ”băbește”, este de înțeles…Dar astăzi…astăzi nu mai merge cu explicații pentru ignoranți…
        Da, Iisus a spus corect: EU sunt calea, adevărul și viața…la fel de bine cum TU ești calea, adevărul și viața TA omule…Nu poți trăi viața altuia și cu atât mai puțin pe a lui Iisus. Tu fii autentic, nu o imitație…Ești UNIC și calea ta este UNICĂ. Iisus nu arată o cale particulară, EL arată DIRECȚIA corectă a cercetării. Ăsta este marele adevăr pe care-L aduce Iisus lumii. Câtă obrăznicie, cătă aroganță, cătă impostură îi trebuie cuiva , care spune că-L urmează pe Iisus sau Budha?! Urmează DIRECȚIA pe care aceștia o arată, dar calea TA este UNICĂ , așa cum ești TU unic.

        Apreciază

      2. Calinakimu sper sa nu te surprindă răspunsul meu,dar în comparație cu tine eu cred ca Dumnezeu există și că El este o Persoană. El este Creator ,noi ca oameni suntem capodopera creației Lui si El este interesat de soarta noastră. Nu stiu despre Dumnezeu din auzite ci din Scriptură, aceasta fiind una din căile prin care Dumnezeu a ales să se reveleze omului păcătos.

        Apreciat de 1 persoană

      3. Vu există comparații. Fiezare este EL însuși, sau ar trebui să fie astfel.Tu din păcate…ești înregimentat, iar faptul că-l personifici pe D-zeu…este o copilărie extremă.

        Apreciază

      4. El este o Persoană reală. Nu este doar o idee sau concept în mintea unor oameni.El iubește, vede,aude,simte,sprijină, călăuzește, veghează ori o idee nu poate face așa ceva.
        Nu te supăra tu ești creștin?

        Apreciat de 1 persoană

      5. Sunt botezat creștin, dar sunt RELIGIOS, nu ănregimentat într-un cult anume.
        Chestia cu o ”persoană reală”…să nu o mai spui nici în glumă, este o naivitate copilărească…

        Apreciază

      6. Ce fel de creștin ești dacă nu crezi că există Dumnezeu?
        Chiar crezul creștin afirma ”
        Cred intru Unul Dumnezeu, Tatal Atottiitorul,Facatorul cerului si al pamantului, vazutelor tuturor si nevazutelor.”
        Ori tu ca si creștin negi crezul creștin?

        Apreciat de 1 persoană

      7. Omule….TREZEȘTE-TE ! Argumentele tale sunt naive, copilărești, ignorante. Asta face orice înregimentare într-un cult, indiferent de numele cultului. Nu realizezi marea minciună a religilor instituționalizate? Nu?! Trist.

        Apreciază

      8. Eu am scris o mulțime de articole pe această temă…totuși câteva precizări. Religia este cea mai mare afacere a lumii. Au fost confiscași marii învățătopri pe spinarea cărora s-au construit dogme, teozofii, toate extrem de profitabile pentru slujbașii lacomi ai bisericii. Oamenii sunt prostiți cu tot feluri de ritualuri care bagă bani în buzunarele fără fund ale bisericii. Este o rușine ce se petrece. Aștept clipa , tot mai aproape, în care știința își va da mâna cu religiozitatea ca simțământ, nu ca dogmă.

        Apreciază

      9. Tocmai asta condamna Isus: hoția, lăcomia,fărădelegea, minciuna,crima…dar faptul că acestea se găsesc chiar și în biserici nu înseamnă în mod neapărat că nu există Dumnezeu sau ca noi nu trebuie să avem o credință in Dumnezeu.

        Apreciat de 1 persoană

      10. Dumnezeu este armonia cosmică, este prezent ca energie creativă, ca iubire în TOT și TOATE. Nu este cineva anume, o persoană, deoarece nu poate fi în afara creației. Atunci universul ar fi dual, ceea ce contrazice UNITATEA.

        Apreciază

      11. Păi toate ritualurile sunt pure invenții, iar presupusul har al preoșilor este o altă minciună. Diavolul este o invenție, ca și păcatul originar…Repet, am scris multe articole despre RELIGIOZITATE, despre simțul religios, care înseamnă manifestarea creativității, autenticității, libertății în deplină IUBIRE. Asta n-are treabă cu nici o care sfântă. TOTUL este sfânt.

        Apreciază

      12. Hai să fim serioși…Este obrăznicie să ne dăm cu părerea despre misiunea lui Iisus.Chestia cu păcatul originar are semnificații profunde. Chestia cu șarpele, cu mărul, cu pomul cunoașterii sunt simboluri profunde interpretate profan.
        Iisus și misiunea LUI nu pot fi înțelease de NIMENI. Mintea omenească nu poate percepe LUMINA LUMII.

        Apreciază

      13. Dacă Isus și misiunea lui nu pot fi înțelese ,de ce a mai venit El pe pământ,de ce și-a format un grup de 12 ucenici pe care i – a instruit timp de 3 ani și -apoi i -a trimis să propovăduiască? Ce sa propovăduiască ,ceva ce era de neînțeles? Greu de crezut!

        Apreciat de 1 persoană

      14. Nu uita că Noul Testament a fost ”prelucrat” la Niceea…Apostolii au fost iluminați la rândul lor, dar pe urmă s-au construit legende de pe urma lor. Trebuie ținut cont că Iisus și Apostolii se adresau unui popor profund ignorant. Mesajul lor a fost măsluit profitabil. Astfel au apărut tot felul de ritualuri săvârșite de oameni fără nici un D-zeu. Bisericile astăzi sunt pline de slujbași lacomi, aroganți, ipocriți

        Apreciază

      15. Sunt total de acord că ritualurile care se fac astăzi în biserici nu se regăsesc în biserica apostolică
        Sunt de acord că sunt și fețe bisericești lacome,dornice să-și umfle buzunarele cum de-altfel a fost un Iuda iubitor de pungă chiar în grupul celor 12
        Dar repet asta nu mă împiedică ca eu sau tu să fim credincioși față de Dumnezeu.

        Apreciat de 1 persoană

      16. Un singur exemplu:când Isus vorbește despre rugăciune spune” Matei 6
        9. Iată, dar, cum trebuie să vă rugați: „Tatăl nostru care ești în ceruri! Sfințească-se Numele Tău;
        10. vie Împărăția Ta; facă-se voia Ta, precum în cer și pe pământ.
        11. Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi;
        12. și ne iartă nouă greșelile noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri;
        13. și nu ne duce în ispită, ci izbăvește-ne de cel rău. Căci a Ta este Împărăția și puterea și slava în veci. Amin!”

        Intrebare: cui să te rogi? Cuiva care nu există? Sau unei idei?
        Al cui nume să fie sfințit?
        A cui împărăție să vină?
        Cine sa ne dea pâinea cea de toate zilele? Cineva care nu există?
        Cine sa ne ierte? O idee?
        Cine sa ne izbăvească si de cine sa ne izbăvească? Un Dumnezeu care nu există să ne izbăvească de un diavol care nu există?

        Observi:totul devine parodie,nonsens ,absurdități dacă luăm lucrurile așa cum le prezinți tu.

        Apreciat de 1 persoană

      17. Repet…Iisus se adresează unor oameni inculți, profund ignoranți, care nu știau decăt ce se spunea în vechiul testament. Faptul că D-zeu este acea energie aflată în TOATĂ creația, în tot ceea ce se manifestă sau încă nu se manifestă , dovedește că este astfel spunând că EL este una cu Tatăl. Una cu Tatăl suntem cu toții, de la firul de nisip…la soare, dar Iisus CONȘTIENTIZEAZĂ această fapt, asta este decisiva diferență. Faptul că omenirea este inconștientă de această realitate, determină trăirea în iluzie, în suferință, în confuzie. Este adevărat, Legea Atracției sau a Rezonanței acționează implacabil. Dacă ești CONVINS că D-zeu, sau o piatră este tămăduitoare…credința ta va atrage vindecarea. Iisus susține că nui EL vindecă…credința în vindecare vindecă. Știința a numit această putere câmp cuantic sau sistem cuantic. Iisus le dă oamenilor o rugăciune pe înțelesul lor, pe măsura ignoranței lor. Iisus nu poate spune adevăruri pe care oamenii nu le pricep, EL însă le spune aceste adevăruri, ca și cele referitoare la reâncarnare , după ce se materializează după moartea sa. Atunci EL le spune Apostoliulor lucruri pe care IOAN spune …că dacă ar fi scrise n-ar încăpea în toate cărțile scrise până atunci. Realitatea este că au fost scoase din Noul Testament multe adevăruri la Niceea, acolo unde s-a cenzurat Noul Testament.

        Apreciază

      18. Isus s-a adresat oamenilor simpli dar în același timp s-a adresat si învățaților vremii.Sunt foarte multe mesaje adresate fariseilor,preoților si cărturarilor. Aceștia nu erau deloc inculți,dimpotrivă ei citeau Scripturile Vechiului Testament, cunoșteau aceste Scripturi numai că au aplicat greșit multe din aceste învățături. Chiar misiunea lui Mesia era greșit înțeleasă: ei așteptau un Salvator care să-i elibereze de jugul Roman și nu un Salvator care să-i salveze din PĂCAT. Iar dacă Isus s-a adresat unor oameni „care nu știau decât ce se spunea în Vechiul testament” atunci oamenii ăia nu erau deloc inculți ,dimpotrivă . Faptul că cineva știe Vechiul testament sau chiar Noul testament, asta nu înseamnă incultura, dimpotriva

        Apreciat de 1 persoană

      19. Cărturarii acelor vremuri știau mai puține lucruri decât știe astăzi un copil de 10 ani…Chiar nu realizezi naivitatea scrierilor vechi?! Iisus, Budha și alți iluminați au cunoscut REALITATEA prin ei înșiși. Ei s-au predat ADEVĂRULUI., care este o revelație. Astăzi știința descoperă adevăruri pe care Iisus ți alți iluminați le-au cunoscut prin ei înșiși, fiecare urmând o cale proprie. Calea este proprie, DIRECȚIA este comună.

        Apreciază

      20. Când le spui în Biblie oamenilor că D-zeu este gelos, că D-zeu pedepsește, că Eva a fost făcută din coasta lui Adam…și cîte și mai câte bazaconii, iar ei te cred, ce oameni învățați sunt ăia? Păi dacă nu era șarpele cu ispita, dacă nu era diavolul…nu mai eram nici noi acum să comentăm, eram la fel de inconștienți ca Adam și Eva…Eu asta spus….Biblia trebuie tradusă într-o ”cheie” contemporană, dar nu este ușor. Dar nici să mai credem năzbâtile scrise acolo pentru mințile unor copii de grădiniță?!
        Așa este, există un păcat al ”cunoașterii”, al cunoașterii ca trecut, al trăirii în trecut și viitor, al netrăirii în singura realitate a PREZENTULUI, al faptului că nu realizăm UNITATEA armonică a Universului, PERFECȚIUNEA ca NORMALITATE…că viețuim în Ocean și căutăm…apa. Mă rog…sunt multe de zis și mai ales de făcut prin… PREDARE, prin CONȘTIENTIZARE.

        Apreciază

      21. Biblia nu conține bazaconii..
        Cheia contemporană de care vorbești înseamnă să negi existenta lui Dumnezeu și să transformi Cuvântul Său īntr-o poveste de adormit copiii.
        Sincer ,nu îmi trebuie astfel de cheie.
        Iar dacă Biblia conține bazaconii ,ar trebui să îți amintești că pentru bazaconiile acestea și-au dat viața milioane de oameni si alte milioane sunt gata să își dea viață chiar și în prezent.

        Apreciat de 1 persoană

      22. Continui…faptul că în numele fanatismului, al egoismului, al iraționalității, al neiubirii, al INCONȘTIENȚEI …oamenii se omoară între ei. Cum să omori în numele iubirii, dacă spui că D-zeu este iubire?! Faptul că Iisus a fost omorât…demonstrează cun religia poate fi criminal, atunci cănd vrea să impună lumii un Dumnezeu gelos. Războaiele religiose reprezintă cea mai mare rușine a inconștienței. Toate religile luptă să-și impuină un D-zeu personal, un D-zeu mai …Dumnezeu(?!). Este o idioțenie pe care trebuie s-o realizăm. Tu spui că te satisfac copilăriile spuse în Biblie. Foarte bine, dar dacă ești gata să mori sau să ucizi pentru ele…este o prostie, este o CRIMĂ.

        Apreciază

      23. Nu am afirmat nicăieri că sunt gata să ucid…
        Biblia condamna uciderea,crima. Crima este păcat
        Razboaiele religioase de care vorbești sunt o aberație. Nu au la bază iubire. Creștinii nu se fac cu forța, cu sabia,sau cu amenințarea ci creștinii sunt născuți din nou prin puterea Duhului Sfânt.

        Apreciat de 1 persoană

      24. Adică creștinii sunt ”aleșii” Duhului Sfântm iar ceilalți păcătoșii, rătăciții, Asta spune fiecare cult religios despre celelalte, fiecare se laudă că reprezintă credinșa adevărată(?!). Cam multe adevăruri …unele mai adevărate ca altele. Asta este sămânța conflictului, a războiului religios, întreținut de profitorii cultelor, de slujbașii lacomi ai bisericilor. este o rușine. Starea de religiozitate este NUMAI iubire, iar totul face parte dintr-o unitate indestructibilă…decât în mințile fanatice…Chiar nu putem realiza că D-zeu, sau cum vrem să-i zicem este o energie aflată în tote manifestările posibile?! Totul este SFÂNT și PERFECT, deoarece nu poate fi altfel decât este.

        Apreciază

      25. Afirmi că totul este sfânt…
        Înțeleg deci ca criminalul este sfânt,hotul este sfânt,lacomul este sfânt,închisorile sunt pline de oameni sfinți,ne este teamă să mergem pe drum ca nu cumva să plătim ceva din partea oamenilor sfinți,etc,etc
        Nu mă miră faptul de ce creștinismul a ajuns în starea în care este astăzi: pentru că a avut parte de mentori care au spus că Dumnezeu nu există,ca Biblia este doar o alegorie,astfel golind creștinismul exact de ceea ce era esența lui
        Un creștinism fără Dumnezeu și Scriptură e doar un altfel de partid,cu o platformă program diferita de a altor partide,însă cu conducători îmbrăcați în haine lungi si cu bărbi.

        Acesta nu este creștinism ci cretinism iar de așa ceva lumea nu are nevoie.

        Apreciat de 1 persoană

      26. Tot ce are mai presus Iisus și așa zișii sfinți în ei, are fiecare din noi. Iisus este însă CONȘTIENT de această realitate, asta este SINGURA deosebire între EL și restul oamneilor.De aceea spune că este una cu Tatăl…
        Criminalii, hoții, lacomii sunt mai mult sau mai puțin inconștienți. Totul este perfect, deoarece totul este sfânt în esență, doar totul este făcut din LUMINĂ. În plus așa cum ESTE este perfect deoarece nu poate fi altfel. Oamenii și-au făcut din perfecțiune un ideal, ei au ajuns să creadă în desăvârșire, adică ei cred în finalitate, nu cred în eternitate sau infinit. Este o prostie. Evolușia reprezintă STĂRILE perfecțiunii, repet, deoarece nimic nu este întâmplător și nu poate fi altfel decât ESTE.Religiozitatea este starea de grație față de această perfecțiune, n-are treabă cu religile instituționalizate.

        Apreciază

      27. Creația evolueazăm ca stari ale perfecțiunii. Nu mai gândi prin ce ai citit și învățat din cărți, dezvoltă-ți ochi de văzut și urechi de auzit, de care spune Iisus, adică organe spirituale ale percepției. Fii TU, autentic, creativ, liberm nu o făcătură din spusele altora. Fiecare suntem unici și aven o cale personală, doar DIRECȚIA este comună…sau ar trebui să fie…

        Apreciază

      28. Dragul meu,noi din caderea care a avut loc în Eden,nu ne putem salva singuri. A fost nevoie de o forță din exterior care să ne vină în ajutor și această forță a fost Dumnezeul întrupat în carne umană,Isus care a plătit prin sângele Său Pret de răscumpărare pentru orice muritor

        Apreciat de 1 persoană

      29. Vezi…repeți papagalicește cele auzite de la alții. Păi fără ”cădere”tu n-ai mai fi fost, nimic n-ar mai fi fost în manifestare…Noroc cu așa zisul diavol, că ne-a dat ocazia acum să ne conversăm.Nimic nu faci de la tine și pentru tine.Ești parte al unui ÎNTREG, iar evoluția perfecțiunii este a ÎNTREGULUI, nu a părții. Repet, ocupă-te de intuiție, de dezvoltarea organelor spirituale și vei fi conștient de REALITATE, o realitate mirobolantă, liberă de prejudecăți și de poveștile cărților sfinte…o realitate aflată ACUM și AICI, în PREZENTUL veșnic.

        Apreciază

      30. Nu cred în explicațile puerile ale Bibliei, explicații copilărești, pentru oameni ignoranți. Desigur, pot exista simboluri profunde, dar trebuie ”traduse” într-un limbaj adecvat. În rest… povești de adormit, sau speriat…copiii. Sunt pasaje biblice jenante pentru o minte normală. Desigur, Noul Testament are o altă abordare, dar a fost și acesta cenzurat drastic.

        Apreciază

      31. Nu sunt creștin, sau de o altă confesiune. Am fost botezat de părinții mei în ritualul creștin, dar când m-am TREZIT, am renunțat să mă consider altceva decât sunt : OM !!!
        Desigur, sunt profund religios…dar asta nu înseamnă să aparțin de o biserică anume, care vinde ce nu are…Experimentez propia-mi cale UNICĂ, liber de ritualurile altora, de înregimentări de orice natură. Sunt liber psihologic de toate sistemele…adică sunt NORMAL.

        Apreciază

      32. Atunci dacă noi creștinii suntem anormali,vreau să aud de la un om normal care este concepția lui despre originea vieții,a universului ,care este scopul/sensul vieții și care este ultima „statie” a vieții.

        Apreciat de 1 persoană

      33. Dragule…am scris peste 400 de articole care ating întrebările tale. Cred că cele ce am spus despre RELIGIOZITATE trebuie să le citești….Dacă vrei să afli și un alt punct de vedere al unuia care nu este înregimentat ?! Eu nu spun numai de creștini, spun despre TOATE formele de dependență, de înregimentare…fie ea politică, economică sau religioasă.

        Apreciază

      34. Nu te supara ,dar in Romania suntem peste 20 milioane de crestini,deci 20 milioane de anormali.La tot pasul intalnesc oameni anormali .Sunt rare ocaziile cand intalnesc oameni normali deci nu te supara daca intreb si eu

        Apreciat de 1 persoană

      35. Imensa majoritate a celor ce se declară creștin o fac dintr-o condiționare inconștientă…faptul că sunt mulți în turmă, nu înseamnă că au dreptate.
        Nu mă supăr că întrebi…Îți răspund cu toată bucuria…Încearcă însă să citești se spun în articolele mele, vorbesc în numele meu, nu al turmei…Nu pot repeta pentru fiecare lucruri pe care le-am precizat în multe articole de pe acest blog.

        Apreciază

      36. Îți dai seama că nu am timp acum să citesc cele peste 400 de articole scrise de tine.
        Dar poți să îmi spui măcar esența teoriei tale.
        Ti – am pus câteva întrebări,dacă mi-ai putea răspunde as fi bucuros.

        Apreciat de 1 persoană

      37. Eu n-am o teorie…TRĂIESC…VIAȚA este practica mea…
        Totuși, poți să-ți faci timp ți să citești despre RELIGIOZITATE. Sunt cam 23 de articole pe care le poți citi când ai timp. Sunt sigur că nu vei regreta să afli și despre o altă părere.

        Apreciază

      38. Voi încerca să le citesc,dar îți spun că tot ceea ce am citit până acum nu egaleaza cuvântul Scripturii.
        Iar Soluția la toate problemele omului este Dumnezeu.
        Nu incerca să-l elimini pe Dumnezeu din viață ta.Doar împreună cu El viață ta va fi împlinită

        Apreciat de 1 persoană

      39. Tu pleci de la o prejudecată, de la un șablon , o grilă pe care o interpui vieții. De ce o faci?! Din dorința de a găsi, de a fi în siguranță, din comoditate?! Numai tu poți ști, dar va trebui să vrei să conștientizezi , să-ți asumi viața, să te lași dus de curentul fluviului pe mijlocul acestuia, nu să te agăți de smârcurile malurilor, acolo unde apa băltește, acolo unde te vei înregimenta în tot felul de credințe. Tu vorbești de D-zeu ca și cum l-ai cunoaște(?!). Nici teiștii, nici ateiștii nu pot demonstra existența sau inexistența lui D-zeu. Ei însă seamănă între ei…vorbesc despre ce nu știu…
        Nu mai compara ce spune Scrioptura, sau altcineva. Ascultă-ți mintea/inimă, acest organ spiritual rezultat din unirea minții cu inima, dar care este controlat de inima IUBITOARE.Ascultă-ți intuiția, nu concluziona, lasă loc misterului, aventurii vieții, paradoxului, nu mai căuta căi bătătorite de alții, găsește-ți propria cale UNICĂ.

        Apreciază

      40. Dragul meu,acum la urmă
        Vreau să știi și sa- ntelegi
        Că nu mă despart de turmă
        Deși, tu pe El îl negi.

        Și îți mai spun răspicat
        Ca nu sunt interesat
        De această nouă cale
        Care te duce la vale.

        Chiar dacă sunt anormal
        Nu mă las purtat de val
        De orice învățătură
        Ce nu vine din Scriptură.

        Apreciat de 1 persoană

      41. Ești copil…fără să fii inocent…
        Nu este vorba de vreo cale nouă sau veche, este vorba să fii OM ÎMTREG, nu o făcătură de-a cărților, popilor sau credințelor ciugulite din palma altora. Pănă nu-ți vei afla propia cale…autentică, creativă, liberă și iubitoare, rămâi o …imitație și este păcat.

        Apreciază

      42. Tu ai impresia că creștinii au o viață încorsetată,închisă,ca au o față lunga si ca nu stiu ce-i aia bucurie.
        Ai impresia că sunt legați la ochi si-i duce cineva cu preșul. FALS!
        Tu nici nu-ți poți imagina pacea sufletească pe care o au aceștia,liniștea interioara pe care o experimentează,speranța pe care o au în suflet indiferent prin ce necazuri trec. Tu vorbești de parcă ai fi îndoctrinat în școlile comuniste,aceeași propaganda ateistă ca în epoca de aur.Nu înțeleg de ce lupți cu atâta înverșunare împotriva lui Dumnezeu. Numai simplul fapt că tu lupți împotriva Lui îmi dovedește că El există.Dacă nu ar exista nu ai lupta împotriva Lui.Cred ca ar trebui să îți revizuiește atitudinea fata de El. Au mai facut-o si alții și au regretat. Lasă afirmarea Sinelui,lasă calea unica pe care ți-o dictează conștiința Conștiința omului nu este ea unitate de măsură,ea este tocită si afectată,ea însăși trebuie să fie curățată. Lasa-l pe Dumnezeu la cârma vieții tale și urmează calea Sa,nu calea ta!

        Apreciat de 1 persoană

      43. Te-ai dat în stambă, cum era de așteptat de la un înregimentat. Voi…așa zișii credincioși fanatici….nu rezistați mult, vă iese porumbelul din gură. Vorbești de lucruri desprte care HABAR nu ai…Liniștea de care vorbești este o auto-hipnoză pe care misticii și-o pot induce. Poți să-l cezi pe D-zeu, poți să-l vezi pe Iisus, deoarece ASTA VREI. Vudiștii îl văd pe Budha, pe Krișna…
        Nimeni nu luptă cu D-zeu…Tu și cei ca tine luptați cu restul…pentru a vă impune credințele deșarte…Las-o baltă.

        Apreciază

      44. Ignoranța înseamnă incapacitatea de a fi creativ, autentic VIU, un individ, adică indivizibil. GATA cu cunoaștințele moarte căpătate de la alții, este cazul să experimentezi TU, să decsoperi TU, să FII OM ÎNTREG !

        Apreciază

      45. Cei care citesc Biblia nu sunt ignoranți.Nu mai este ca în timpul Evului Mediu ca enoriașii să înghită orice gogoașă pe care o arunca Popa.Biblia pe care o citește Popa o citește și enoriasul de rând.Deci,nu mai merge cu prosteala.

        Apreciat de 1 persoană

      1. iosif,

        NEASCULTAREA DE DUMNEZEU,si de LEGEA LUI,înscrisa în ADN-ul fiecarei din cele 75 de trilioane de celule ce alcatuiesc organismul uman.
        Cunoaste-te pe tine însuti,abia apoi vei putea sa-L cunosti pe CEL CE ESTE,TOTUL ÎN TOTI,IUBIREA AUTENTICA,CREATOARE ,ETERNA ,ACTIVA…

        Apreciază

      2. Ce vrei să spui că marea minciună este neascultarea de Dumnezeu și de Legea Lui?
        Dacă asta vrei sa spui atunci vorbești în necunoștință de cauză. De-a lungul mileniilor de existență umană neascultarea de Dumnezeu manifestată prin calcarea Legii Sale a fost și este o realitate tristă.
        De ce a fost omul alungat din Eden?-Datorită neascultării.
        De ce a avut loc un potop universal?-Datorită răutății omului.
        De ce pleacă din Egipt câteva milioane de evrei și ajung în Canaan doar doi din acea generație?-Datorită neascultării si răzvrătirii.
        De ce ajung evreii robi în Babilon?-Datorită neascultării.
        Cum zici tu ,dar,ca neascultarea de Dumnezeu și calcarea Legii Sale sunt minciuni?
        Pavel spune că „toți au păcătuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu” – cui să-i dau crezare :apostolului Pavel sau ție?

        Apreciază

  2. iosif,

    .Era vorba de metaforicul „sarpe”,(amagitorul,înselatorul).Descopera „sarpele” din tine,”zdrobeste-i capul” daca-l localizezi,si vei cunoaste viata vesnica,si Împaratia cerurilor,înlauntrul tau,unde este scrisa LEGEA lui DUMNEZEU,cu litere vesnice.Elibereaza-te de tine (sine) prin Cuvântul care „Era la început cu Dumnezeu”…(1Ioan 1:1)
    P.S….”UNGEREA”!… Numai ungerea Duhului descopere tainele vietii,iar aceasta necesita o traire asemeni Lui Hristos….(1Ioan 2:6,20,27)

    Apreciază

  3. iosif,

    Cred ca am o oarecare,vaga idee,despre Iosif,Moise,Iosua,acesti eroi sfinti,prin care Duhul lui Dumnezeu S-a manifestat,pentru a pecetlui Legamântul pe care Dumnezeu L-a facut cu Avraam si samânta lui. Ei,au trait si au împlinit,Legea Dumnezeului Atotputernic,obtinând prin ASCULTARE,promisiunile facute semintei lui Avraam,cucerirea Canaanului pamântesc,însa,important e si ESENTIAL sa-L cunoastem pe Hristos Isus si pe „Singurul Dumnezeu ADEVARAT, care prin Hristosul Sau,NOUL LEGAMÂNT,ne ofera un CANAAN duhovnicesc,etern,prin credinta în EL,în moartea si ânvierea lui si prin nastere din nou din APA SI DUH. Tocmai de aceea,dragul meu George …n-am comentat,considerând acel „AMIN” suficient de graitor.
    Fiti binecuvântati.

    Apreciază

  4. iosif,

    Personal cred ca Împaratia este înlauntrul meu,caci Hristos traieste practic în fiinta mea,fiind nedespartiti pentru eternitate,si doar El îmi este adevarat frate,ce m-a însotit,în viata prin noapte,El mi-a fost Lumina,pe cararea vietii,El mi-a protejat anii tineretii.Azi,stiu ca e-n mine,Îl simt permanent,iar seara la cina ,e mereu prezent…

    Apreciază

    1. Sunt foarte frumoase cuvintele tale,Iosif
      Iosif din Biblie,tinerelul care a fost vândut de frații săi și în cele din urmă a ajuns prim ministru în Egipt,constituie un reper de credincioșie si moralitate pentru tinerii din orice generație. Sper sa ii semeni!

      Apreciază

      1. iosif,

        Eu nu sunt chiar „tinerel”,nici neprihanit ca el,însa înlauntrul meu,e Legea lui Dumnezeu,”samânta”,Cuvântul sfânt,semanata în pamânt,peste care ani la rând,rascolit,batut de vânt,a curs ploaia Lui divina,si razele de lumina,producând metamorfoza,azi traiesc cu EL în …simbioza…

        Apreciat de 1 persoană

  5. iosif,

    …Si pentru ca ador provocarile din partea celor ce cunosc Cuvântul,îti voi destainui,care este taina ¨MPARATIEI’cerurilor. Personal port aceasta împaratie,în inima de ceva mai mult de cinci ani,cînd mi-a fost revelata de Tatal nostru prin Hristos,si prin harul, mila si îndurarea LUI nemarginita,revelatie care mi-a schimbat radical perceptia veche despre viata,si sensul de A FI.
    Dorinta mea este ca prin marturisirea ADEVARULUI ,cât mai multi sa priceapa ELIBERAREA,ce ne-a fost oferita de TATAL prin ADEVARUL ABSOLUT,crucificat,(omorât) în urma cu doua milenii ,tocmai de cei carora S-a revelat.
    „Dar tuturor celor ce L-au primit,adica celor ce cred în Numele Lui,le-a dat dreptul,sa se faca copii a lui DUMNEZEU.”(Ioan 1:12)
    Daca va voi TATAL, vom mai împartasi,din aceasta „mana ” a vietii vesnice,acum ma grabesc la lucru…
    Binecuvântari sfinte…

    Apreciază

    1. Doar după întâlnirea cu Dumnezeu, omul reușește să inteleaga adevăratul sens al vieții.Începi să ai alte priorități,ai alt sistem de valori,alte preocupări.
      Mulțumesc mult pentru urări.
      Multă binecuvântare și ție!

      Apreciază

      1. iosif,

        Asa e. Însa întâlnirea cu EL necesita o cautare sincera,pasionala,o implicare TOTALA,dincolo de interese personale,egoiste,iar aceasta cautare a SINELUI,se realizeaza DOAR PRIN ADEVARUL REVELAT DE CVÂNTUL LUI DUMNEZEU,ÏN FIUL SAU HRISTOS,înlauntrul fiintei noastre,atât de putin cunoscute si explorate,acest microunivers interior,creat de UNICUL ZIDITOR,din EL,prin EL si pentru EL,pentru ca noi sa murim fata de sinele nostru,printr-o moarte asemeni LUI,si EL sa traiasca în noi,facând voia TATALUI…

        Apreciază

Lasă un comentariu