INTREBĂRI CU PRIVIRE LA DUMNEZEU

Dragi prieteni,bun regăsit tuturor!

În umblarea noastră pe acest pământ, de-a lungul existenței noastre umane, nenumărate întrebări  se ridică cu privire la lucrurile ce ne înconjoară.Însă, nu rareori,mulți dintre noi avem întrebări cu privire la Dumnezeu. Și de multe ori aceste întrebări rămân fără răspunsuri,nu pentru faptul că nu ar exista raspunsuri la ele ci pentru faptul că noi nu suntem dispuși să studiem pentru a afla mai multe despre El.

image

Cândva demult,īntr-o țară îndepărtată trăia un împărat care se confrunta cu aceleași întrebări cu care ne confruntăm si noi. Ca împărat gustase si văzuse tot ce se poate gusta și vedea  pe acest pământ. Însă cu cât îmbătrânea cu atât mai mult i se vedea pe chip o mâhnire tot mai accentuată. La un moment dat s-a adresat demnitarilor săi și le-a spus.
– Tot ce mi-au dorit ochii am văzut în lumea aceasta. Ceva însă în lumea asta nu am văzut- pe Dumnezeu! Și acum vreau să Îl văd pe Dumnezeu. Deci,dacă nu mi-l veți arăta pe Dumnezeu veți fi decapitați. Și nu uitați: aveți răgaz o perioadă de trei zile!
Tristețea se instalase pe fețele sfetnicilor,a preoților și a tuturor boierilor de la curte. Cerința împăratului li se părea absurdâ.Cum ar fi putut ei ca oameni sa-i arate împăratului pe Dumnezeu? Pe măsură ce timpul se scurgea o liniște tot mai adâncă se așternea la curtea împăratului. În sfârșit, au trecut cele trei zile și toți demnitarii își așteptau tragicul sfârșit.
Deodată, un tânăr păstor se înfățișă înaintea împăratului si-i spuse:
-Măria-Ta sunt aici tocmai pentru ați îndeplini dorința.
-Bine,a spus imparatul, dar fii atent ca dacă nu reușești, acolo unde îți sunt picioarele,acolo îți va sta capul.
Fiind o zi însorită de vară, tânărul păstor îl invită pe împărat să iasă afară. Acolo,arătându-i soarele ce strălucea în toată puterea îi zise împăratului:
– Împărate, te rog privește în sus la soare!
Împăratul  a vrut ca să arunce o privire spre soare,dar razele orbitoare l-au silit să-și întoarcă privirea īntr-o altă direcție.
-De ce ți-ai întors privirea ,împărate?
-Nu pot să mă uit la soare,tinerelule!
-Atunci cum vrei să-l vezi pe Dumnezeu, împărate? Dacă,nu poți să te uiți la soare,care este doar a licărire a slavei Sale,cum ai gândit ,împărate, ca poți să-l vezi pe Dumnezeu?
– Văd ca ești un tânăr isteț. Știi ,vreau să-mi mai răspunzi la o întrebare:Ce a fost înainte de Dumnezeu?
Tânărul s-a gândit câteva momente apoi a răspuns:
-Măria-Ta,îți fac si eu o cerere: te rog începe să numeri!
Împăratul începu să numere:
-Unu,doi,trei,patru,cinci…
-Nu,împărate,nu așa! Începe să numeri înainte de unu!
-Cum așa? Nu știi că înainte de unu nu este nimic?
-Bine ai răspuns ,împărate! Să știi că nici înainte de Dumnezeu nu a fost nimic!
Acest răspuns a plăcut și mai mult împăratului. În cele din urmă acesta a zis:
-Știi,mai am o singură întrebare: ce face Dumnezeu?
-Cu plăcere o să-ți răspund și la această întrebare,împărate. Dar înainte de aceasta ,te rog să binevoiesti să facem un schimb de haine.
Împăratul s-a dezbrăcat de hainele împărătești si a făcut schimb cu hainele păstorului. Apoi tânărul a zis împăratului:
-Exact asta a făcut Dumnezeu. A venit pe pământ și a îmbrăcat natura umană pentru ca noi oamenii să ne facem părtași de natură divină.
Atât de mult a plăcut acest răspuns împăratului, că în final a zis:
-Da ,tinerelule ,acum îl văd pe Dumnezeu!

Tu, iubite cititor,ce spui?
Ai reușit să-l vezi pe Dumnezeu?

40 de gânduri despre “INTREBĂRI CU PRIVIRE LA DUMNEZEU

 1. Dumnezeu a fost și este exploatat de toate religile instutuționalizate, oricum s-ar numi acesta…și orivum l-ar numi pe D-zeu. De fapt D-zeu este EXISTENȚA în totalitatea ei, nu o persoană, nu ”cineva” care stă la pandă să ne prindă cu ocaua mică. Această energie se află în firul de iarbă, în noi, în tot ce se vede și nu se vede…

  Apreciază

   1. Dar tu de unde știi că Dumnezeu nu există ca Persoana?
    De unde știi că Dumnezeu este energie?
    De unde știi că Dumnezeu este în firul de iarbă?

    Eu stiu ca Dumnezeu a creat firul de iarba si nu este totuna cu firul de iarbă
    Știu că Dumnezeu este o Persoană reală pentru că așa îmi descoperă Scriptura. Pentru mine, în materie de credință Scriptura este carte de căpătâi.

    Apreciat de 1 persoană

   2. Adică tu știi fără să știi, știi așa… de la alții, din cărți, de aiurea. Tu nu-ți permiți să cercetezi, să ai păreri personale, să-ți pui întrebări. Tu crezi în autoritatea altora, iar dacă sunt mulți la număr cei care cred toate bazaconile, fără să încerce cu mintea/inimă din dotare să înțeleagă, nu este de mirare că biserica a ajuns cea mai bogată instituție…
    OMULE, cum să existe un D-zeu personal pe de o parte și creația pe de alta?! Universul nu este dual, este o UNITATE. Dar n-are rost…tu ȘTII mai bine decât oricine, că doar așa spune Scriptura. De ce oare mai pui întrebări pe blog, dacă tu știi dinainte care este răspunsul corect?

    Apreciază

   3. Eu nu stiu de la altii.
    Si nici nu stiu din carti.
    Stiu doar din Carte. E o diferenta mare intre Carte si carti.
    Stiu din acea carte pe care tu o socotesti carte de povesti.
    Si apoi tu de ce nu intelegi, daca eu vorbesc de Ion din romanul cu acelasi nume a lui Rebreanu tu de ce imi vorbesti despre un alt Ion dintr-un alt roman?
    Eu iti vorbesc despre Dumnezeul Scripturii. Tu de ce incerci sa-mi vorbesti despre un alt Dumnezeu?
    Pentru mine exista un singur Dumnezeu si ,repet,acesta este Dumnezeul revelat in Scriptura. In afara de Acesta ,pentru mine nu mai este un altul.
    Daca tu vrei sa- l numesti Energie,Idee sau altfel e treaba ta,te priveste.

    Apreciază

   4. Ce spui tu este …jenant. Pe tine te interesează doar Bblia, tot ce spune acolo este adevărul în care crezi NECONDIȚIONAT. Asta este înregimentare religioasă. Eu nu vorbesc numai de Ion…Eu știu că mai este și altceva pe lume, iar talantul meu nu-l îngrop sub Biblie.Nici nu este important dacă există sau nu…D-zeu. La ce folosește să știi? Ești mai bun, mai inteligent, mai frumos…dacă există? Sau vrei să știi de frica cuiva, ca să nu greșești, îți trebuie un stăpân care să te îndrume, că de la tine…nu știi nimic?! Dacă este așa…ai o mare problemă.

    Apreciază

   5. Spui ca Dumnezeu simbolizeaza Universul. Fals! Dumnezeu este Creatorul Universului!
    Pentru tine nu este important daca este sau nu Dumnezeu. Ei bine pentru mine este f important.
    Spui ca Biblia este o carte de adormit copiii.Foarte bine! Nu stiu daca esti tatic sau bunic dar te sfatuiesc ca inainte ca copilul sau nepotul sa adoarma sa-i citesti din Biblie in fiecare seara. Si iti garantez ca in scurt timp vei avea de castigat si tu si copilul.

    Apreciat de 1 persoană

   6. Câștigul/pierderea ține de lumea afacerilor. Ai dreptate, biserica este cea mai mare afacere a lumii. Că este așa o demonstrează imensele averi pe care le acumulează. D-zeu este cel mai mare agent de …vânzări…de băgat mâna în buzunarul credincioșilor.
    Nu , Biblia nu este o carete de adormit copii. Acolo este vorba de un D-zeu gelos, rău, care pedepsește, de care trebuie să-ți fie frică…Fii liniștit, am citit toate cărțile confesiunilor religioase : Biblia, Coranul, Tora și Vedele, știu despre ce vorbesc și sunt lșămurit. Am crezut că vrei să lansezi o discuție …liberă, nu să pleci de la ideea că pe luime nu există decât adevărul interpretat de tine și cei ca tine, din Biblie?!

    Apreciază

   7. Nu s-au lipit copilăriile, prostiile, spusele altora… fără să le trec nai întâi prin mintea/inima mea. Eu nu sunt o făcăptură , care merge după cum bate vântul…

    Apreciază

   8. Mă respect, deoarece eu am descoperit PRIN MINE, că aparțin UNIVERSULUI, care nu poate fi decît perfect. Când realizezi asta, ești NORMAL, nu deosebit. Tu ești, vrei să fii deosebit prin ceea ce crezi că știi.

    Apreciază

   9. Te felicit pentru descoperirea făcută. Du-te cu descoperirea această si fa-o cunoscută unui om descurajat,debusolat sau chiar la căpătâiul unui muribund si vezi daca reușești cu mesajul tau sa readuci pacea sufletească în viața acestor oameni.
    Evanghelia în schimb reușește să facă aceasta cu succes!

    Apreciat de 1 persoană

   10. Eu nu vreau să conving pe nimeni…Spun atât, descoperiți-vă singuri calea , nu urmați bisericile , care toate vor să vă fure…Tu vrei să urmezi turna…fii turmă, cine te orește?

    Apreciază

   11. OMULE…de ce vrei tu să mă faci să cred că nu există decât un singur adevăr pe cate tu și cei ca tine îl înșeleg, că Biblia este caretea cărților? Alții ccred că este Tora, sau Coranul, sau Vedele. Cum facem? Ne luăm la bătaia , așa cum fac religile. Eu nu aparțin nici unui cult, dar sunt religios, adică respect UNIVERSUL cu tot ce cuprinde acesta. Nu D-zeul tău, sau al altuia este sfânt…TOTUL ESTE SFÂNT. Să înțelegi asta nu este ceva …complex , este atunci când îți urmezi propria minte/inimă…nu să imiți ce spun alții.

    Apreciază

   12. Eu nu imit ce spun altii.
    Credinta mea nu se bazeaza pe ce spune multimea.
    Cum sa fie totul sfant?
    Criminalul e sfant,bolovanul e sfant,broasca e sfanta?
    Pentru tine totul e sfant numai ceea ce este cu adevarat sfant nu-i sfant.Biblia care e sfanta e carte de povesti,Dumnezeul care e sfant e energie.Doar vorbe rastalmacite.
    Si -apoi pentru tine ceasul e totuna cu ceasornicarul,pantofol e totuna cu cizmarul?
    Cum sa fie Creatorul totuna cu creatia?

    Apreciat de 1 persoană

   13. EXISTENȚA în totalitatea ei de necuprins este creativă. Așa ar trebui să fii și tu, dar tu nu-ți permiți să ieși din cuvântul Bibliei. Faptul că sunt mulți cei ca tine nu înseamnă ca aveți dreptate. TOTUL ESTE SFÎNT, deoarece Existența nu crează decît perfecțiune. Faptul că unul ajunge criminal…este din INCONȘTIENȚĂ. El nu realizează că este în SINE …D-zeu. Ceea ce este mai înalt în Iisus, este la fel de înalt în fiecare OM. De aceea Iisus spune oamenilor să fie perfecți…precum este D-zeu, adică Existența. Iisus vorbește de D-zeu, ca să fie înșeles de proștii timpului Său… iisus știe că suntem perfecți, dar ,mai știe că suntem INCONȘTIENȚI de aceasta… Discuția este laborioasă, dar pe tine nu te interesează decât ce spune Biblia…așa că vorbim…vorbe. O minte setată nu va putea înțelege REALITATEA niciodată.

    Apreciază

   14. Privind in jurul meu observ ca nimic nu este perfect si sfant. Vorbesti despre niste lucruri care nu stiu de unde le scoti. Referitor la setare,nu suntem roboti ca sa fim setati. Suntem oameni liberi cu ratiune,deci cu capacitatea de a gandi

    Apreciat de 1 persoană

   15. Dragule…tu nu ești un om liber și o spun cu toată compasiunea…iar faptul că nu realizezi că ești setat religios spune totul…Faptul că nu vezi perfecțiunea este un semn al orbirii spirituale…li nai spui că ești credincios?! Oamenii credincioși cred din ce înțeleg, dar înțeleg prin ochii altora. Păcat.
    Euam scris căteva articole despre D-zeu…Dacă dai la căutare D-zeu le poți citi și poate vei vedea și o altă perspectivă, dar sunt sigur că n-o vei face, tu nu crezi decăt în autoritatea unei cărți scrise pentru mințile unor oameni ignoranțim de acum câteva mii de ani. Iarși…păcat.

    Apreciază

   16. Dragul meu,te rog înțelege o dată pentru totdeauna că eu discut doar pe baza argumentelor biblice.
    Un creștin care pune la îndoială mesajul Bibliei, acela nu este creștin. Când spui creștin spui de fapt urmașul lui Christos,deci unul care nu pune sub semnul întrebării Cuvântul Său. Am mai spus-o si cu o altă ocazie, un creștin care nu a citit niciodată Biblia e ca un medic care niciodată nu a citit vreun manual de medicina. Ai curajul sa te dai vreodată pe mâna unui astfel de medic?

    Apreciază

   17. Biblia nu aduce NICI un argument, ea se bazează pe postulate, pe axiome…
    Am fost botezat de părinții mei în cultul Creștin, dar după ce m-am făcut ”băiat mare” și am folosit mintea/inimă din dotare, după ce am citit Istoria religilor, Biblia, Coranul, Tora, Vedele, Filocalia, Filisofia esoterică…Rudolf Ștainer….și încă mulți alți autori de scrieri din domeniul spiritualității, după ce mi-am dezvoltat organele spirituale de ”vâzut și auzit”….AM DAT TOTUL DEOPARTE și am gasit PROPRIA cale…care mă reprezintă. Eu asta îndemm pe oameni…să-și găsească, să experimenteze UNICITATEA lor.
    Tu vrei să-i înregimentezi religios, din anumite interese…meschine ca toate interesele.
    Acum despre Hristos. El nu este creștin, El nu poate fi confiscat de nici un cult, iar Creștinismul asta a făcut : s-a legitimizat pe spinarea lui Iisus. Ca probă stă faptul că biserica doar clamează spusele lui Iisus interpretându-le profitabil pentru …buzunarlele fără fund ale slujbașilor. Slujbașii bisericii vorbesc despre iubire, smerenie, simplitate, adevăr…DAAAR trăiesc în minciună, furt, lăcomie…Ei sunt precum câinii din iesle, nici ei nu mănâncă paie, nici pe cei ce le pot mânca nu-i lasă.
    Eu sunt DOAR pe ”mâna”…UNIVERSULUI, nu mă dau după religii, după cum bate vântul, sau după cireș.
    TREZEȘTE-TE !!! Sforăitul tău…bubuie.

    Apreciază

   18. Mai este cineva ca tine din toată familia ta? Sau ești singurul iluminat?
    Cât despre mine nu vreau să inregimentez pe nimeni.
    Eu scriu despre ceea ce știu și îmi place si nimeni nu este forțat să citească sau să accepte ideile mele.
    Sau tu vrei sa îmi pui calușul în gură?

    Apreciat de 1 persoană

 2. iosif,

  Dragii mei. Urmaresc cu un viu interesc schimburile de idei si argumente caracteristice nivelului de cunostinta si credinta a fiecaruia dintre voi. Aceste schimburi de pareri,m-au determinat sa fiu de acord (în parte) cu amândoi,plasându-ma în principiu ,undeva la mijloc. Ma bucur sa cunosc persoane interesate de cercetarea si cunoasterea ADEVARULUI.
  Blogul „calinakimu” abordeaza metoda cercetarii stiintifice demonstrabile ,perceptibile,explicatii stiintifice demonstrate de perceptia simturilor si a logicii umane limitate,si nu e rau.
  George Edy,atasat si bine ancorat de Cuvântul revelat,oamenilor alesi de „Cel Ce Este”,Unic,Atotputernic,(YHWH,Dumnezeu,Allah) de care sunt atasate cele trei mari religii monoteiste mondiale.
  ADEVARUL ABSOLUT se afla undeva la mijloc,între stiinta si religiile monoteiste. EL ESTE,*INTELEPCIUNEA ABSOLUTA*,*CUVÂNTUL ÎNTRUPAT*,* HRISTOSUL RASTIGNIT SI ÎNVIAT* prezent de doua milenii ,prin ***DUHUL SFÂNT***,în care se gaseste toata PUTEREA,CUNOSTINTA ,*IUBIREA* CELUI CE ESTE FARA DE ÎNCEPUT SI FARA DE SFÂRSIT…ÎN VECI FIE SLAVIT.
  Personal,ma pozitionez pentru o cercetare a tuturor lucrurilor si o selectare a tot ceea ce consider bun.Sunt selectiv,într-o perpetua evolutie spre cunoasterea SINELUI si al misiunii pentru care exist ca entitate bio-fizica,materie,”bulgar de tarâna” rational-sentimentala,în trecerea prin aceasta dimensiune spatio-temporala scurta,imprevizibila,si plina de teste,prin care nu vom putea trece decât ,având drept calauza MÂNGÂIETORUL,DUHUL ADEVARULUI,SINGURUL,care va realiza transcendenta metamorfozei materiei moarte spre dimensiunea elevata (înalta) duhovniceasca,eterna.
  Fiti binecuvântati.

  Apreciază

  1. Iosif,în ceea ce privește discuțiile referitoare la credință/mântuire se bazează în totalitate pe Scriptura.Toate Bisericile creștine au acceptat Biblia ca fiind Cuvântul lui Dumnezeu revelat unei omeniri căzute în păcat.Deci, eu accept orice discuție care are la bază argumente biblice..Nu accept argumente din Coran,fizica,ceasloave bisericești sau mai stiu eu ce alte cărți Fiind un blog creștin toate discuțiile se vor baza doar pe principiul Sola Scriptura.

   Apreciază

 3. iosif,

  George,tocmai asta specificam în com.anterior,doar ca eu am concentrat cele cinci „Sola”,intr-UNUL SINGUR,*HRISTOS*,din,prin si pentru care sunt create toate lucrurile percepute de omenire.
  „Din El,prin El si pentru el sunt toate lucrurile.A Lui sa fie slava în veci. Amin !”(Romani 11:36)

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s