SFATUL RABINULUI- THE RABBI’S ADVICE

Salutare prieteni!

image

Există o povestioară despre un evreu care a mers īntr-o zi la rabinul său și i-a mărturisit:
-Eu nu cred în Dumnezeu!
Rabinul ,căruia nu-i venea să creadă ce auzea,după ce și-a revenit s-a îndreptat către omul acela și i-a spus:
-O,frate,cât de mult te invidiez! Tu ești intr-o stare spirituală mult mai bună decât mine! Știi, eu de câte ori întâlnesc câte un om care are nevoie de ajutor îi zic : „DOMNUL să te ajute, fiule!” și nu -l ajut cu nimic. Tu,însă, dacă nu crezi în Dumnezeu , atunci când cineva îți cere ajutor nu poți să spui: „Domnul să te ajute”, așa că tu însuți trebuie să-l ajuți. Mergi, dar,și îmbracă pe cei goi,dă de mâncare celor flămânzi, oferă speranță celor fără nădejde, viziteaza-i pe cei bolnavi și oferă-le o rază de mângâiere! Poartă-te cu toți așa cum S-ar purta Dumnezeu dacă ar exista.Apoi ,după ce vei face toate aceste lucruri ,vino din nou la mine și spune-mi dacă există Dumnezeu sau nu!”

Hello,friends!
There is a story about a Jew who went in a day to his rabbi and he confessed :
-I do not believe in God !
The rabbi , who did not believe what he was hearing turned to the man and told him :
-Oh, brother, how much I envy you ! You’re in a spiritual state much better than me! You know, whenever I meet one man who needs help I say, ” God help you , son ! ” And l don’t help him with anything. But you, if you do not believe in God when someone asks for help can not say : ” God help you ,” so you yourself should help him. Go , therefore, and clothe the naked , give food to the hungry , provide hope to the hopeless , visit the sick and give them a ray of comfort ! Treat all people as God would treat them if He exist. Then after you do all these things come back to me and tell me if there is God or not! „

79 de gânduri despre “SFATUL RABINULUI- THE RABBI’S ADVICE

  1. Dar NORMAL ar fi ca oamenii să trăiască pe proprile lor picioare, să se străduie să înțeleagă realitatea, nu să-și închipuie că este cineva care să le dea POMANĂ, la care să cerșească, în loc să muncească pentru a mânca, pentru a se îmbrăca și să respecte legile fiiniței pentru a fi sănătos. I s-a dat prin naștere talantul…SĂ-L FOLOSEASCĂ, nu să cerșească ca un nevolnic și să îngroape talantul mulțumindu-se cu pomana.
    Așa ar vorbi un OM !!!

    Apreciază

      1. Cu siguranșă că există în lume asemenea oameni, că există multă suferință de care, de ce cele mai multe ori ne facem tot noi vinovați. Noi oamenii ne discriminăm, ne exploatăm, ne furăm, ne ucidem unii pe alții. Așa este…DAR TOT NOI ar trebui să reparăm cumva răul făcut prin iubire, prin compasiune. Presupunând că ar exista un D-zeu…tot prin noi oamenii ar acționa. Din fericire nu există ”cineva” în ceruri, dar IUBIREA , compasiunea, este D-zeul aflat în inimile celor CONȘTIENȚI de unitatea și integritatea UNIVERSULUI, că semenul nostru…este fratele nostru, că nu ne poate fi bine decât împreună.

        Apreciază

      2. Deoarece nu-și are rostul, din contră devine o piedică pentru cei care preferă CÂRJELE, scaunul handicapaților, așteptând ca TOTUL să pice din ceruri, crezând într-o fericire post mortem…AICI și ACUM, în prezent se petrece totul, aventura, misterul și miracolul Existenței, iar de gândurile și faptele noastre depinde raiul și iadul lumii…

        Apreciază

      3. Amice,nu îmi este străină Poziția ta. Știu însă că a mai fost unul ca tine care lupta cu înverșunare împotriva crestinilor si a convingerilor lor. Se numea Saul din Tars. Citește capitolele 8 si 9 din Faptele Apostolilor si vei afla cum Dumnezeu a intervenit în viața sa și Saul a devenit un om nou ,cunoscut în istoria creștinismului ca Apostolul Pavel,apostolul neamurilor

        Apreciază

      4. Onule, am citit ce era de citit…dar eu sunt împotriva oricăreui înregimentări religioase. faptul că Iisus a fost este și va fi expresia LIBERTĂȚII și a IUBIRII, nu înseamnă ca cineva să se urce în spinarea Sa. Iisus n-are nici o legătură cu mișcarea creștină…Biserica profită de pe urma lui Iisus, ea este complet străină de mesajul Său. Faptele așa zișilor creștini demonstrează ipocrizia acestora. N-au nici o legătură cu Iisus, decăt poate prin …vorbe, repetate papagalicește, fără trăire autentică. În plus, păcăllesc pe oamenii aflați în suferință, în confuzie, promițând ceea ce nici eu n-au…

        Apreciază

      5. Spui ca Isus nu are nici o legatura cu miscarea crestina.
        Tocmai El este cel care a organizat aceasta miscare crestina iar Saul din Tars a luptat cu multa inversunare impotriva acestei miscari,pana in momentul convertirii,care a avut loc in drum spre Damasc

        Apreciat de 1 persoană

      6. Ești în eroare…Iisus nu a organizat nici o mișcare creștină. Această mișcare, inițial curată, s-a transformat într-o biserică lacomă, ipocrită cu mult după moartea lui Iisus. Saul nu lupta împotriva creștinilor, care nici nu existau pe atunci, el era împotriva lui Iisus și a discipolilor săi. Cu siguranță, daca Iisus ar vedea ceea ce au făcut popii și așa zișii creștini din învățăturile Sale, i-ar trata ca pe farisei, ca pe acei preoți hoțomani care l-au condamnat la moarte.

        Apreciază

      7. Isus a dat urmatoarea porunca ucenicilor Sai
        Matei 28
        19. Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh.
        20. Și învățați-i să păzească tot ce v-am poruncit. Și iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului.” Amin.

        În urma predicării acestora, tot mai mu lți oamenii au acceptat mesajul transmis prin ei.Astfel ca în urma revărsări Duhului Sfânt din ziua Cincizecimii, numărul lor a ajuns la 5000
        Faptele Apostolilor 4
        4. Însă mulți din cei ce auziseră cuvântarea au crezut; și numărul bărbaților credincioși s-a ridicat aproape la cinci mii..

        Toți acești credincioși formau la vremea aceea Biserica lui Hristos. Pe aceștia ,Saul din Tars a început să-i prigoneasca:

        Faptele Apostolilor 8
        3. Saul, de partea lui, făcea prăpăd în biserică; intra prin case, lua cu sila pe bărbați și pe femei și-i arunca în temniță.
        Faptele Apostolilor 9
        1. Dar Saul sufla încă amenințarea și uciderea împotriva ucenicilor Domnului. S-a dus la marele preot
        2. și i-a cerut scrisori către sinagogile din Damasc, ca, dacă va găsi pe unii umblând pe Calea credinței, atât bărbați, cât și femei, să-i aducă legați la Ierusalim.

        Acestor oameni care aderasera la învățăturile lui Isus, transmise prin ucenicii Săi și pe care îi prigonea Saul li s-au dat denumirea de creștini,puțin mai târziu,dar de fapt ei erau aceeași urmași ai lui Isus.

        Faptele Apostolilor 11
        25. Barnaba s-a dus apoi la Tars, ca să caute pe Saul;
        26. și, când l-a găsit, l-a adus la Antiohia. Un an întreg au luat parte la adunările bisericii și au învățat pe mulți oameni. Pentru întâia dată, ucenicilor li s-a dat numele de creștini în Antiohia.

        Apreciat de 1 persoană

      8. La Niceea a fost măsluită Evanghelia, s-au scos anumite pasaje și s-au băgat altele. Am citit și Evanghelia de la Marea Moartă, nemăsluită și alte scrieri din India, unde Iisus a fost până să se întoarcă în Iudeea. În acele scrieri nu este vorba de nici o biserică.
        Ce trebuie înțeles este că Iisus, Budha și alți iluninați NU au aparținut nici unei religii, s-au eliberat de canoane și dogme. Ei nu au înfințat și susținut nici o biserică în numele lor. Oamenii interesați de câștiguri necuvenite s-au ocupat de înfințarea unor instituții de cult, a unor fabrici de adunat bani de la oamenii ignoranți. Dovadă stau uriașele averi pe care le dețin bisericile, oricum s-ar numi acestea. Ce încredere să ai într-o biserică ce se sprijină pe umerii lui Iisus, un OM simplu, onest, iubitor și înțelept, în timp ce biserica este lacomă, coruptă și extrem de bogată?! Este o rușine…Dacă poți să pricepi această evidență bine, dacă nu …asta este, așteaptă să te TREZEȘTI.

        Apreciază

      9. Bine că pui întotdeauna accent pe alte cărți!
        Biblia niciodată nu are valoarea înaintea ta.Aceasta a fost masluita,spui!Cu ce interes? De unde știi tu ce s-a scos si ce s-a introdus?
        Întotdeauna au valoare „alte scrieri”
        Ai mai afirmat într-un comentariu ca daca s-ar fi scris toate faptele făcute de Isus nu ar mai fi încăput cărțile nici în lumea aceasta Corect! Dar de ce să mă bazez pe ceva ce nu e scris si sa resping întotdeauna ceea ce este scris?

        Apreciat de 1 persoană

      10. George…tu bazează-te pe ce cărți vrei, mergi la biserică de câte ori vrei, fii oșteanul credinței creștine…Atâta poți, atâta faci…Care este ptoblema?! Eu am încercat să-ți spun că ochelerii de cal, nu-s buni decât pentru cai. Tu vrei să-i porți. Foarte bine, să fii sănătos.

        Apreciază

  2. Nu am inteles niciodata cum unii stiu sigur ca ” nu exista nimic in ceruri ” . Sorry, inteleg si respect faptul ca unii oamenii sunt atei, dar nici nu inteleg si nici nu respect faptul ca unii dintre ei vorbesc cu atata siguranta despre unele lucruri, ca si cum ar fi fost acolo si s-au intors sa ne spuna cu siguranta ca exista sau nu ceva.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Din nou,afirm ca realitatea ne demonstrează că în lumea aceasta sunt si astfel de persoane,și nu puține la număr. Oricum,chiar dacă nu suntem de acord cu ei, trebuie să le respectam convingerile si să-i acceptăm așa cum sunt.

      Apreciază

  3. iosif,

    Tare mi-ar placea,sa-mi spuna si mie cineva,unde este localizat si/sau ce este „cerul,cerurile” ?…
    Din schimburile de argumente de pâna acum,la acest articol am realizat ca atât stiinta lumii,cât si religiile lumii,au condus si conduc omenirea spre autodistrugerea valorilor autentice ale IUBIRII,SURSA,GÂNDUL,IDEEA,RATIUNEA ABSOLUTA,ETERNA,din care,prin care si pentru care EXISTA TOTUL,si în care si noi,mici elemente rationale,suntem angrenati fara voia noatra,prin perceptia celor cinci simturi primare,înnascute,contribuind mai mult sau mai putin la evolutia spre noi dimensiuni ale perceptiei autentice,desavârsite si înfinite,prin cunostinta ADEVARULUI…

    Apreciază

    1. Potrivit Dicționarului Biblic publicat de Editura Stephanus iată definitia pentru cer/ceruri:

      Biblia face distincţie între cerul atmosferic, cerul sideral şi cerul spiritual.1. Cerul atmosferic se află deasupra capetelor noastre şi în el se mişcă „norii cerului” şi „păsările cerului” (Gen. 1:20; 7:11; 8:2; 27:28;2Sam. 21:10; Ps. 147:8; Pl. 4:19; Dan. 7:13 etc.).2. Cerul sideral se află deasupra atmosferei noastre şi în el sunt răspândite planetele şi stelele (Gen. 1:14-17; 15:5; Ez. 32:7-8). Este vorba de acel spaţiu imens ale cărui dimensiuni astronomice savanţii abia dacă le întrezăresc şi la care face aluzie primul verset al Bibliei. Expresia „cerurile şi pământul”înseamnă, de fapt, întregul Univers (Gen. 1:1; 14:19; 24:3; Ier. 23:24; Mt. 5:18). Pentru a sublinia uneori această imensitate, Scriptura vorbeşte de„cerurile cerurilor”(Dt. 10:14;1Împ. 8:27). S-a pretins adesea că israeliţii şi-ar fi făcut, asemenea popoarelor antice, o reprezentare grosolană a cosmogoniei. Pentru ei, cerul ar fi fost o boltă fixă şi solidă (firmament) pe care stelele ar fi fost ca ţintuite, iar nişte ferestre presărate din loc în loc ar fi lăsat să cadă ploaia şi zăpada. În primul rând, trebuie să remarcăm că termenul firmament (în lat. firmare = a face ferm) este o eroare de traducere a Vulgatei. Cuvântul ebr. raqia’ semnifică o întindere inconsistentă (Gen. 1:6), iar cei ce-şi imaginau cerul ca o sferă solidă erau Aristotel şi alţii din acea vreme. Când Iov zice: „Stâlpii cerului se clatină şi se înspăimântă de ameninţarea lui” (26:11), să ne fie îngăduit să credem că avem de a face cu un limbaj figurat şi poetic. Tot aşa în 2Sam. 22:8: „temeliile cerului s-au mişcat şi s-au zguduit, pentru că El Se mâniase”. Iov zice, într-un loc: „El zguduie pământul din temelia lui de i se clatină stâlpii” (9:6), dar declară altundeva: „El întinde miazănoaptea asupra golului şi spânzură pământul pe nimic” (26:7). Câteva pasaje biblice vorbesc de „zăgazurile” (ecluzele) cerurilor (Gen. 7:11; 8:2; Is. 24:18; Mal. 3:10), figură de stil, lesne de înţeles pentru cine a avut posibilitatea să vadă trombe de apă fantastice căzând în ţările Sudului şi la tropice. Acestea fiind spuse, nu putem decât să rămânem uimiţi de sobrietatea şi exactitatea descrierilor biblice, mai ales când sunt comparate cu erorile puerile şi cu legendele grosolane admise de cele mai mari spirite ale Antichităţii şi chiar de oameni de ştiinţă care au trăit mai aproape de epoca noastră. După împărăţia milenială, cerurile şi pământul de acum vor fi nimicite prin foc pentru a face loc cerurilor celor noi şi pământului celui nou (Ap. 11; 21:1;2Pet. 3:7, 10-13).3. Cerul spiritual. Mult mai departe de cerul atmosferic şi de cel sideral, într-o cu totul altă lume decât aceea cu nori şi stele, se află reşedinţa lui Dumnezeu cel Preafericit şi a îngerilor Lui. Se pare că la acesta se referă apostolul Pavel când vorbeşte de al treilea cer sau de Rai (2Cor. 12:2, 4). Acolo se manifestă, în mod direct, prezenţa Domnului (Gen. 28:17; Ps. 80:14a; Is. 66:1; Mt. 5:12, 16, 45, 48; 23:9); acolo îşi au locuinţa îngerii lui Dumnezeu (Mt. 24:36; 28:2; Mc. 13:32; Lc. 22:43). Cristos S-a pogorât din cer (Ioan 3:13) şi S-a suit din nou acolo, mai presus de toate cerurile (F.A. 1:11; Ef. 4:10). El mijloceşte pentru noi, înaintea lui Dumnezeu, chiar în cer (Evr. 9:24; Rom. 8:34) şi de acolo va veni să judece viii şi morţii (Mt. 24:30; I Tes. 4:16). De asemenea, în cer ne pregăteşte El un loc şi nouă (Ioan 14:1-3). Apocalipsa lui Ioan ne dă o viziune aparte a locuinţei pline de slavă, de frumuseţe, de sfinţenie şi fericire desăvârşită unde vom ajunge în curând (Ap. 21-22). Toţi aceia care şi-au spălat hainele în sângele Mielului Îl vor vedea acolo pe Dumnezeu aievea, Îl vor adora, Îi vor sluji şi vor domni împreună cu El în vecii vecilor (Ap. 7:14; 22:14, 3-5).

      Apreciază

      1. iosif,

        Îmi pare rau ca trebuie sa-ti spun ca te-ai îndepartat de cerul AUTENTIC,cu viteza luminii,ratacind prin „Calea Lactee” sau mai grav pierzând azimutul în neantul îmaginatiilor irationalle ale necunoasterii ADEVARULUI simplu,modest,smerit,si umil al lepadarii de sine si al acceptarii revelatoare a VALORILOR IUBIRII AUTENTICE,singura care-ti poate revela,asa cum a fost revelata tuturor sfintilor lui DUMNEZEU.
        „…si a zis:”Iata,vad cerurile deschise si pe Fiul omului stând în picioare la dreapta lui Dumnezeu.”(Faptele Ap.7:56)

        Apreciază

  4. iosif,

    Tot secretul este „ascuns” în Cuvântul lui Dumnezeu ,si se descopera celor ce -L cauta din toata inima cu tot cugetul si cu toata puterea lor. Acestia sunt UNSII DOMNULUI,alesi de EL pentru a interveni în schimbarea directiei gresite spre care se îndreapta repetitiv dealungul istoriei,POPORUL SAU *ALES*.

    Apreciază

  5. iosif,

    Cerul este indefinibil,,este revelatia perceptia înalta realizata de DUHUL SFÂNT,dupa cum voieste EL. Cerul,(Raiul) se traieste asa cum bine a descris @ calinakimu pe blogul sau,cu mici amendamente esentiale de care este si el „înregimentat”si de care nu se poate elibera.
    Doar întelegând cu inima,CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU,TRAINDU-L, ASEMENI LUI HRISTOS,vom cunoaste ADEVARATA ELIBERARE,din legaturile pacatului neascultarii ce a atras asupra omenirii blestemul mortii,(perceptia limitata a materiei),care este „neputincioasa” si slaba,lipsita de slava lui DUMNEZEU.
    Moartea fizica zilnica,pentru semeni,înseamna apropierea de sfintenie,de cer,si numai cei ce „gusta” IUBIREA LUI ,vor deveni FLAMÂNZI dupa neprihanire.

    Apreciază

    1. Cerul este un loc real dupa cum este si pamantul.Raiul este tot un loc real,nu este o stare sau altceva de genul asta.Primele capitole din Biblie vorbesc despre un Eden real,in care au trait oameni reali,dar un Eden care a fost pierdut,iar ultimile capitole ale Bibliei vorbesc despre un rai reataurat in care vor locui oameni reali impreuna cu Dumnezeu, asa cum a fost la inceput.

      Apreciază

      1. iosif,

        „Fariseii au întrebat pe Isus când va veni âmparatia lui Dumnezeu. Drept raspuns,El le-a zis: „Împaratia lui Dumnezeu nu vine în asa fel ca sa izbeasca privirile.
        Nu se va zice :’Uite-o aici,sau Uite-o acolo’. Caci iata ca Împaratia lui Dumnezeu este înlauntrul vostru.”
        Toate „cerurile” sunt cuprinse în IMPARATIA LUI DUMNEZEU. Daca aceasta ¨MPARATIE este înlauntrul tau,tu ESTI …cetatean al cerului.:)

        Apreciază

      2. Da,dar aceasta nu exclude si celalalt aspect al Împărăției: Împărăția slavei- împărăție instaurată odată cu a doua venire a lui Isus ,când toți mantuitii din toate veacurile vor sta alaturi de Dumnezeu intr-un Paradis refăcut.

        Apreciază

  6. iosif,

    Ai idee despre ce vorbesti,ori repeti doctrine,traditii si obiceiuri (cult)urale mostenite,care au rastignit si continua sa rastigneasca si azi,ADEVARUL,preferând confortul si aparent frumoasa cale a mincunii. Aceasta „a doua venire ” este teoria cea mai falsa care a înselat si va însela vreodata în istoria omenirii,toate religiile si credintele,FARA EXCEPTIE,ce au o forma aparent buna,însa sprijinite pe dumnezeul veacului acestuia „MAMONA”, falsificatorul ADEVARULUI UNIC,HRISTOS.:)

    Apreciază

    1. Iosif,nu stiu in ce tabara sa te bag,cand vorbesti folosind texte biblice cand vorbesti ca un necunoscator al Bibliei. Cred ca te-ai contaminat de la calinakimu.
      Te-ai departat de adevar cu viteza luminii!
      Sau alegi din Biblie cum alege consumatorul dintr-un meniu la restaurant.
      M-ai dezamagit total cu acest comentariu.

      Apreciază

  7. iosif,

    „Antihrist”,si-a început planul de distrugere a valorilor creatiei lui Dumnezeu,cu mii de ani în urma,si ceed ca ai citit Biblia,ai remarcat ca el,”Antihristul” este la origine RELIGIOS (CREDINCIOS) !!! …BAGATI DE SEAMA SA NU FITI ÎNSELATI !! ISUS A SPUS,SI EU VA SPUN…***VEGHEATI*** !

    Apreciază

  8. iosif,

    Draga George,faptul ca nu sunt în asentimentul tau si al @calinakimu,nu înseamna ca evit raspunsurile.Voi amândoi ,nu sunteti departe de ADEVAR,va mai desparte doar o mica distanta de cerul ADEVARAT,de revelatia personala,cu EL,în „odaita” intima a unei inimi curate sincere si IUBITOARE de ADEVAR,predata în întregime,100% LUI DUMNEZEU.
    „…Cercetati Scripturile …” abandonati …orgoliile …
    Fiti binecuvântati.

    Apreciază

    1. Nu e vorba de orgolii dar aceeași Scriptură care vorbește,despre nașterea,moartea si învierea lui Isus vorbește și de faptul că El se va întoarce. Nu trebuie să facem slalom printre textele Scripturii.

      Apreciază

      1. iosif,

        Revenirea LUI ,s-a desfasurat în urma cu doua milenii si tot de atunci,calauzeste BISERICA AUTENTICA,prin CREDINTA AUTENTICA în UNICUL ADEVAR REVELAT ÎN TRUPUL LUI HRISTOS,omorât si readus la viata de TATAL . EL este si azi prezent printre noi,însa avem nevoie de „UNGEREA” simturilor firesti pentru a-I percepe prezenta,în lipsa careia e normal sa astepti o revenire care sa „izbeasca”perceptia ratiunii logice,firesti,ceea ce asteapta toate sistemele religioase mondiale,asteptare ce va fi realizata de „ANTIHRIST”,(falsul,imitatorul,înselatorul,) dar care va semana identic cu CEL ADEVARAT…
        Fiti binecuvântati…vegheati…nu va lasati înselati,de hristosi mincinosi,falsificati,ci,mai bine CERCETATI…

        Apreciază

      2. În Biblie se fac referiri la revenirea lui Isus de 1846 de ori
        Acum 2000 de ani nu a avut loc revenirea Lui,ci a fost venirea Lui,prima Lui venire .Atenție la cuvinte!
        Atunci a avut loc nașterea Lui,apoi moartea,învierea si înălțarea.
        Crezi tu in toate acestea? Ele sunt raportate în Scriptură.În aceeași Scriptura se vorbește și de întoarcerea/ revenirea Sa.Am văzut că în comentariile tale citezi f mult din Scriptură. Dar în studiul Scripturii nu ai dat si peste texte care vorbesc de revenire?

        Apreciază

    1. Nimic mai fals.Aceea nu a fost revenire.Aceea a fost revarsarea Duhului Sfant din ziua Cincizecimii.Ori Isus si Duhul Sfant sunt Persoane diferite ale Dumnezeirii. Cand ma refer la revenire ma refer la intoarcerea lui Isus in slava pentru a-i lua pe cei credinciosi „acasa”.

      Apreciază

      1. iosif,

        Afirmatii …aberante !…Explica- aceasta …”Trinitate” ! Doar de oameni „fabricate”,sa tina „masele-n” noapte !…

        Apreciază

  9. iosif,

    Mai mediteaza la afirmatiile expuse,poate Duhul Sfânt te va lumina,si-ti va revela Adevarul care te va elibera de prejudecati,încredere si frica de oameni …
    O noapte binecuvântata…

    Apreciază

    1. Faptele Apostolilor 1:9-11
      [9]După ce a spus aceste lucruri, pe cînd se uitau ei la El, S’a înălţat la cer, şi un nor L -a ascuns din ochii lor.
      [10]Şi cum stăteau ei cu ochii pironiţi spre cer, pe cînd Se suia El, iată că li s’au arătat doi bărbaţi îmbrăcaţi în alb,
      [11]şi au zis: ,,Bărbaţi Galileeni, de ce staţi şi vă uitaţi spre cer? Acest Isus, care S’a înălţ at la cer din mijlocul vostru, va veni în acelaş fel cum L-aţi văzut mergînd la cer.„

      Isus s-a inaltat la cer !
      Inaltarea Sa a fost vazuta de oameni. Ingerii spun ca Isus va reveni in acelasi mod.Adica va veni in trup si venirea Sa va fi vizibila.

      Apreciază

  10. iosif,

    Mai „vizibila” decât în ziua „Cinzecimii”,nu stiu cum va fi,însa multi vor crede o minciuna a înseletorului,imitatorului,care va face semne si miracole,ce vor satisface credintele false ale religiosilor fatarnici,nenascuti din apa si Duh,avînd doar forma fara continutul valorilor autentice,duhovnicesti.
    „El le-a mai zis:’Adevarat va spun,ca sunt unii din cei ce stau aici,care nu vor muri pâna nu vor vedea Împaratia lui Dumnezeu venind cu putere…”(Marcu 9:1 -13)
    Cine citeste sa înteleaga…

    Apreciază

    1. Ioan 14:1-3
      [1]Să nu vi se tulbure inima. Aveţi credinţă în Dumnezeu, şi aveţi credinţă în Mine.
      [2]În casa Tatălui Meu sînt multe locaşuri. Dacă n’ar fi aşa, v’aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc.
      [3]Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sînt Eu, să fiţi şi voi.

      Iosif,astea sunt tot texte din Scriptura ,de ce le ignori?
      Aici Isus promite ca se va intoarce.Este acelasi lucru pe care l-au spus si ingerii la inaltarea lui Isus. Nu incurca lucrurile.Revarsarea Duhului Sfant nu e totuna cu revenirea Fiului Omului.

      Apreciază

  11. iosif,

    George dragul meu,de ce te acrosezi cu atâta disperare de cuvinte,ce ti-au format gândirea relogioasa limitata si nu vrei sa privesti spre „gândul lui Hristos”,sa-I întelegi cuvintele si mesajele pilduitoare a perceptiei Imparatiei lui Dumnezeu.?…

    Apreciază

    1. Iosif, tu ai ajuns să vorbesti mai mult ca un agnostic decât ca un credincios. Dacă nu mă uitam la numele celui care a postat comentariul juram să cred că sunt cuvintele lui calinakimu,nu ale tale.

      Apreciază

    1. Niciodată nu voi pune un clip mai presus decât Scriptura însăși. Apropo, am observat că esti împotriva Trinitatii,nu cumva ești martor al lui Iehova,ca dintre toate bisericile creștine doar ei sunt împotriva Trinitatii.

      Apreciază

  12. iosif,

    Draga George,eu fac parte dintr-o categorie mai ciudata,,eliberat de religii,confesiuni si credinte de grup,stiintifico-filozofice,sau de orice natura ar fi asestea. Un „mare” penticostal din USA,mi-a pus si el aceasta întrebare,si i-am raspuns retoric,la fel îti raspund si tie: Ce confesiune a avut si practicat Hristos Isus ?
    „Vedeti ce dragoste ne-a aratat Tatal: sa ne numim copii ai lui Dumnezeu. Si suntem ! Lumea nu ne cunoaste pentru ca nu L-a cunoscut nici pe El.”…Iar în vers.al 2-lea vine explicatia: „Preaiubitilor,acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Si ce vom fi nu s-a aratat înca. Dar stim ca,atunci când Se va arata El,vom fi ca El,pentru ca Îl vom vedea asa cum este.”

    Daca înca nu ti S-a aratat înca,ma rog Tatalui sa-ti „unga ochii ,sa-L vezi asa cum este,prezent pretutindeni pe pamânt,exprimat în toate limbile,în Duh si Adevar…

    Apreciază

      1. iosif,

        Poti afirma acest lucru în mod personal. De unde stii tu ca pentru altii nu a avut loc ? Ori tu vorbesti în numele întregii omeniri ?! Ti-am mai spus ca aceasta „REVELATIE” este personala ,neavând nimic de-aface cu traditiile,dogmele si credintele de grup,aceasta manifestându-se în …”TAINA ODAITEI”,în partasia cu zilnica,cu EL…
        „Iata Eu stau la usa si bat. Daca aude cineva glasul Meu si deschide usa,voi intra la el,voi cina cu el,si el,cu Mine.”(Apocalipsa 3:20)
        „Ci tu când te rogi,intra în odaita ta,încuie-ti usa si roaga-te Tatalui tau,care este în ascuns;si Tatal tau,care vede în ascuns,îti va rasplati.” (Matei 6:6)

        Apreciază

  13. iosif,

    Adevarul este scris cu litere vesnice în fiecare celula din trilioanele de celule,ce alcatuiesc fiinta mea si a ta,însa e necesara cunoasterea sinelui,pentru a-L descoperi pe El,în el.
    Fii binecuvântat….

    Apreciază

    1. 1 Tesaloniceni 4
      16. Căci însuși Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel și cu trâmbița lui Dumnezeu, Se va coborî din cer, și întâi vor învia cei morți în Hristos.
      17. Apoi, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiți toți împreună cu ei în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh; și astfel vom fi totdeauna cu Domnul.

      Aceste texte vorbesc de revenirea Domnului.
      S-au întâmplat acestea la Cincizecime?
      Citește Fapte cap. 2 si vei afla singur răspunsul!

      Apreciază

  14. Nimeni nu detine adevarul absolut. De-aia inca se poarta razboaie. De ce despicati atat firul in patru? De ce dreptatea ta e mai buna decat dreptatea mea sa a lui? Am avut momente in viata cand singura alinare am gasit-o la EL. Pana la urma atunci cand nu mai exista nicio speranta EL e singurul caruia I te mai poti adresa. Si daca ai credinta El te intareste. Adevarata putere nu sta in a rezolva problemele ci in a le indura.

    Apreciază

    1. Debbie,you are right.
      THE blog was written in Romanian language.The posts were written in Romanian language and in the last time some of them were translated into English language. So there are a lot of comments written by Romanian readers,therefore you can’t read all the comments.

      Apreciat de 2 persoane

Lasă un comentariu