CREATORUL FLORILOR-THE CREATOR OF THE FLOWERS

Īntr-o după-amiază frumoasă de vară, doi  buni prieteni s-au hotărât să iasă în mijlocul naturii pentru a se destinde după efortul depus în primele ore ale zilei.
Când au ajuns ,tinerii au rămas plăcut surprinși de superbele flori  pe care le întâlneau la tot pasul  cât și de parfumul minunat pe care îl emanau acestea.
Unul dintre tineri era un devotat creștin care credea că Dumnezeu este Creatorul tuturor lucrurilor văzute și nevăzute în timp ce celălalt era un ateu convins. Fiind copleșit de frumusețea peisajului dinaintea lor,la un moment dat, tânărul credincios îl întrebă pe prietenul său:
-Amice,cine a făcut toate aceste flori superbe?
– Știi foarte bine răspunsul meu. Lucrurile acestea au apărut prin ele însele.
Nu căuta să-mi spui că le-a creat Dumnezeu. Florile există prin ele însele.
Credinciosul nu a mai insistat asupra subiectului, ci a pornit o altă discuție pe o altă temă.
La câteva zile după această întâmplare,tânărul necredincios l-a vizitat pe prietenul său. Acesta a fost întâmpinat cu multă bucurie și a fost invitat în casă. Pe unul din pereții camerei ,atârna un tablou frumos ce reprezenta niste flori ce-ți incânta privirea. Rămas cu privirea țintuită către tablou,vizitatorul a întrebat:
– Prietene,cine a pictat aceste flori minunate?
-Nimeni,prietene,nimeni nu le-a pictat. Ele au apărut în tablou prin ele însele.
Natura a gravat rama aceasta frumoasă, din perete a ieșit așa, deodată, un cui apărut de niciunde iar la un moment dat tabloul a decis să sară pe perete.
Bineînțeles, ateul s-a simțit ofensat de aceste cuvinte. Atunci creștinul a continuat:
– De ce te-ai supărat? Este logic să crezi că aceste flori fără viață și care nu emană nici un parfum trebuie să fi fost create de cineva,în timp ce milioane de flori vii, multicolore, cu parfumul lor pătrunzător care umple dealurile,câmpiile si văile să nu aibă un Creator?

Tu ,prietene,cine crezi că este Creatorul florilor?

image


In a beautiful summer afternoon , two good friends have decided to go out into nature to relax after work done in the early morning hours .When they arrived , the young men remained pleasantly surprised by the beautiful flowers they encountered everywhere and the wonderful scent emanating from them.One of them was a devout Christian who believed that God is the Creator of all things visible and invisible while the other was an atheist . Being overwhelmed by the beauty of the landscape before them , at one point , the young believer asked his friend :
-My friend, who did all these beautiful flowers ?
– You know my answer. These flowers have appeared by themselves . Do not try to tell me that God created them . The flowers appeared by themselves .
The believer has not insisted on the subject, and started another discussion on another topic .
A few days after this incident , the young unbeliver visited  his friend . It was greeted with joy and was invited into the house. On one wall of the room was hung a beautiful painting representing some flowers that delighted his eyes . Because his eyes remained pinned on the picture , the visitor asked:
– My friend, who painted these beautiful flowers ?
 -No One , my friend, nobody painted them . They appeared in painting by themselves. The nature has carved this beautiful frame,a nail appeared suddenly from nowhere and a picture at a time  decided to jump on the wall.
Of course , the atheist was offended by those words. The young Christian then went on:
– Why did you get upset?  Is it  logical to think that these lifeless flowers   must have been created by someone , while millions of multicolored flowers,  with their penetrating fragrance, that fill the hills , plains and valleys not have a Creator? 

You, my friend , who do you think is the Creator of the flowers ?

83 de gânduri despre “CREATORUL FLORILOR-THE CREATOR OF THE FLOWERS

  1. EXISTENȚA !!!
    Este o copilărie să crezi că este ”cineva”, o persoană din afara creației care crează, Este atăt de puerile această concepție duală, încăt orice explicație cade în derizoriu. Numai o minte înregimentată, care și-a anulat libertatea, adică capacitatea de a crea, autenticitatea, poate repeta inepții de acum cîteva mii de ani. O asmenea minte caută siguranță, caută un sprijin, îi este teamă să pășească pe proprile picioare, nu are încredere în ea înea însăși căutând cârje, proptele în autoritatea altora, fie că sunt oameni, religii, crezuri…
    Maturizarea este un proces dureros, atunci când trebuie să mori pentru trecut și să te naști a doua oară, cum spune Iisus. Creștinii spun că urmează lui Iisus, dar vor să rămână precum fariseii, precum le dictează o biserică lacomă, zare nu vrea decât să profite de pe urma ignoranței celor înregimentați.
    TRIST…

    Apreciază

      1. Eu nu sunt ateum dar nici teist…sunt profund religios, adică INTELIGENT . Tu însă nu poți înțelege firescul, ai ochelari …creștini, adică vezi prin ochii altora, adică NU VEZI. Am peste 20 de articole despre RELIGIOZITATE, dar ele se adresează oamenilor neînregomentați.
        Ateii seamănă cu oamenii religioși…și unii și alții știu…fără să ȘTIE.

        Apreciază

      2. Unde este corsetul meu, care este? Faptul că nu am nici o credință de împrumut, că-mi folosesc talantul primit și meritat este ”ciudat”? Ănvățătura creștină este una dintre multele învățături care circulă prin lume…la agățat de prozeliți cotizanți. Această învățătură n-are nici o tangență cu Iisus, este paralelă cu Acesta.

        Apreciază

      3. Eu am propria mea învățătură, asta nu înseamnă că nu sunt de acord cu ce spune Iisus, Budha și alți oameni care au cunoscut prin ei înșiși ADEVĂRUL. De ce trebuie să repeți ca un papagal ce spune unul sau altul? TOȚI avem capacuitatea de a DESCOPERI adevărul mergând pe calea noastră UNICĂ, nu pe calea altora. Adevărul este unul, calea este personală, câți oameni, atâtea căi. Cănd spune cineva că urmează pe Isus, Budha sau altcineva, este un mincinos, deoarece nu poate urma decât ceea ce i se potrivește și fiind unic, nu i se potrivește decăt calea proprie, pe care trebuie s-o descopere singur. Iisus asta spune, dar așa zișii creștini(?!) se fac că nu înțeleg. Eu sunt calea, adevărul și viata…la asta se referă. El , tu…fiecare este astfel. Iisus nu face decât să arate DIRECȚIA corectă, nu calea , care este strict personală. Când vei înțelege asta…vei deveni un om liber, capabil să-și folosească talantul primit, nu să-l îngroape și să strea ca un cerșetor repetând ce spun alții.

        Apreciază

      4. Și încă ceva, care ți-am mai spus, dar tu ești setat să citești numai cărți creștine, asta explicând în parte ochelarii de cal pe care îi porți cu mândrie…
        Credința mea este expusă pe blogul meu, asta fac, îmi spun cele ce am DESCOPERIT, am experimentat, nu repet papagalicește ce spune unul sau altul, sau cum interpretează profitabil biserica învățăturile altora, pe care în mod nemeritat și le asumă. Cum se face că o biserică care spune că este urmașa lui Iisus, un om simplu, sărac material, este cea mai bogată instituție a lumii? Cine vrea să vadă în mod onest adevărul …știe cum, prin înșelăciune…Asta spune totul despre credibilitatea slujbașilor acestor biserici. Iisus a atacat biseriva tot timpul, el a vrut să dea alt înțeles credinței, de aceea a și fost omorît. Dacă Iisus ar apărea acum pe pământ…creștinii l-ar omorî…și nu numai ei.

        Apreciază

      5. Tu trebuie sa intelegi ca acest blog este de orientare crestina,deci are ca suport invataturile Bibliei pe care tu o discreditezi.Daca nu iti place ce scriu pe acest blog,te rog sa nu intri pe el si sa citesti.Cat despre ideile tale sunt destul de stranii astfel ca pentru mine nu au ABSOLUT nici o valoare.Deci,cauta pe altul pentru a i le inocula ca la.mine nu ai succes.Spor!

        Apreciat de 1 persoană

      6. Asta așteptam sde la tine, atâta poți, atâta faci. Stai liniștit, dormi în continuare…nu te mai deranjez cu alte păreri…Ție și celor ca tine vă place doar să fiți mințiți…

        Apreciază

      7. Omule…chiar nu înțelegi că ateii cu credincioșii sunt la fel?! Nici unii, nici ceuilalți nu pot demonstra ceea ce zic. Universul nu este întâmplător, este INTELIGENȚĂ, CONȘTIINȚĂ…dar acestea nu aparțin ”cuiva”, unui D-zeu din afara creației, unui creator independent. Eu, tu, tot ceea ce există este EXISTENȚĂ, UNIVERS, poți să-i spui și D-zeu, dar este în tot și toate.
        Chiar, sunt curios…cum îl ”vezi” tu pe D-zeu? Cum ți-l imaginezi?

        Apreciază

      8. Tu de ce nu răspunzi la întrebarea mea: cum arată D-zeul în care crezi? Se pare că începi să realizezi că Biblia spune că arată ca oamenii, ceea ce este o prostie…sau arată alfel altfel? Are barbă, sau se rade în fiecare duminică?! Stă în cer, sau în soare? Pe Pământ, sau în Cosmos, mai la …deal?! Stă pe tron…sau în picioare?!
        Universul cum a apărut? Sunt multe teorii, dar pe mine nici una nu mă satisface. Cred însă în incognoscibil, în mister…așa încât…HABAR NU AM. Asta nu înseamnă să înghit gulgutele Bibliei cu…Facerea. Este un basm…

        Apreciază

      9. Bine ai spus ca habar nu ai.
        Inca de la inceputul discutiei mi-am dat seama ca nu ai habar Iar cartea pe care o discreditezi tu,sa stii ca este cartea preferata a milioane de oameni.Pentru milioanele astea Biblia nu contine „gulgute”

        Apreciază

      10. Cine zice că știe MINTE de îngheață apele, dar pentru cei înregimentași este bună Biblia, că doar decât să stea în cârciumă, este mai bine la biserică…

        Apreciază

      11. Nu ești singurul care pui această întrebare cum arată Dumnezeu? Și lui Isus i -a fost pusă. Nu pot decât să îți reproduc răspunsul Său:
        Ioan 14
        8. „Doamne”, I-a zis Filip, „arată-ne pe Tatăl, și ne este de ajuns.”
        9. Isus i-a zis: „De atâta vreme sunt cu voi și nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a văzut pe Mine a văzut pe Tatăl. Cum zici tu, dar: „Arată-ne pe Tatăl”?

        Apreciat de 1 persoană

      12. Cu mare placerr…
        Mă gândeam…cum o fi să ai un blog în care vizitatorii să fie toți ca tine, în care să faceți schimb de citate, să vă gratulați unii pe ceilalți?! Cum voi aveți certitudinea dețineri adevărului…adevărat(?!), nimic nou nu mai încape. Cam plictisitor amice să ai doar certitudini, doar convingeri absolute, iar restul, adică cei care nu sunt creștini, să fie excluși, rătăciți, luați de diavoli în spinare. De aceea urarea mea este …somn ușor pentru voi … gestionarii raiului.

        Apreciază

      13. Asta crezi că înseamnă … întoarcerea celuilalt obraz?! Nu amice, asta înseamnă să nu fii TU ÎNSUȚI.Iisus este greșit interpretat de biserică, ca să-i facă pe oameni LEGUME. Și a reușit.

        Apreciază

      14. Așa este, dar nu mă pripesc…ȘTIU ce zic, eu nu vorbesc…vorbe, am propietatea cuvintelor. Este adevărat, sunt cuvinte grele, dar sunt astfel pentru înșelători, pentru cei ce folosesc CUVINTELE lui Iisus, ca să-și unple buzunarele. Repet, știu ce spun, nu pot fi contrazis cu argumente serioase. Acum m-am mutat la țară, iar în proximitatea mea sunt biserici și mânăstiri ca ciupercile. N-ai vrea să ști ce a ajuns creștinismul gestionat de hoți și curvari…

        Apreciază

      15. Eu nu am nimic cu credința oamenilor, am cu credința instituționalizată. Faptul că atât Biblia, cît și Noul Testament au fost interpretate …profitabil, adică s-au inventate ritualuri, dogme, tot felul de motive pentru a stoarce bani, este curată ÎNȘELĂTORIE. În plus Noul Testament a fost cenzurat…Iisus nu este înțeles corect tocmai de cei care spun că-L urmează. Este revoltător.

        Apreciază

      16. Asta și fac. Ceea ce spun este că fiecare este dator să filtreze, să experimenteze adevărul, nu să repete papagalicește o credință făurită de o biserică profitoare. Iisus spune multe adevăruri, care însă au fost și sunt măsluite. O face și Budha, precum și alți iluminați. Cu toții au părăsit biserica mincinoasă, de aceea viața lui Iisus a inspirat NOUL testament, o NOUĂ credință, care de fapt este NUMAI a lui Iisus. EL a ajuns SINGUR, prin efort propriu, prin devoțiune, prin experimentare, prin calea Sa UNICĂ să fie una cu adevărul, cu EXISTENȚA, iar ca să înțeleagă mințile ignorante, spune… una cu tatăl.. NIMENI nu poate merge pe calea UNICĂ a lui Iisus, de aceea este unică. Iisus arată doar DIRECȚIA cercetării, calea este după unicitatea fiecărui om.

        Apreciază

      17. Din nou gresesti prietene.Nu am afirmat nicaieri ca cineva este exclus,ratacit sau luat de diavol in spinare.Dimpotriva am respect fata de convingerile tale,dar personal nu pot fi de acord cu ele.

        Apreciază

      18. Nu este ironie, dar nu pot fi serios când văd atâta argumente copilărești. Chiar sunt uimit de discursul vetust al bisericii, care mai găsește auditoriu. Iisus nu este evidențiat pentru profunda sa învățătură, cât pentru miracolele săvârșite(latura spectaculară), pentru că a luat păcatele omenirii(asta este o altă ciudățenie) și pentru că este unicul fiu al unui D-zeu …fantomă. Cum să fii serios cu astfel de argumente…cu o astfel de abordare ?! Și asta nu este totul, au fost inventate ritualuri la naștere, la căsătorie, la moarte, pomeniri pentru morți, moaște venerate, pomeni, exorcizări pentru un diavol inexistent…ș.a.m.d. Nu este eveniment din viața omului în care biserica să nu-și tragă un câștig. Este hilar, dacă n-ar fi rușinos.
        Partea derutantă a abordării bisericii, este modul cum a împletit în discursul ei, adevărul cu minciuna. Puțini oameni realizează această viclenie…

        Apreciază

      19. Părerile mele sunt numai PERSONALE. Nu sunt o făcătură , un puzzle, o fantoșă, o marionetă. Tot ceea ce aflu din afară filtrez prin mintea/inimă din dotare. Nu iau de bun nimic ce nu verific eu însumi, până ce intuiția nu-mi spune ceva, pănă nu , repet, filtrez.Sunt un INDIVID, adică pe picioarele mele, indivizibil, nemanipulabil.Sunt profund religios, poziție care am precizat-o în peste 20 de articole despre RELIGIOZITATE.
        Când dau citate din Iisus sau alți iluminați(chiar ieri am publicat despre ”Nu judecați”), mai întâi văd dacă sunt conforme cu propria mea conștiință. Din respect pentru Univers, pentru Totalitatea din care ȘTIU că fac parte, nu mint și nu fur, nu înșel și nu am interese necuvenite. Eu ȘTIU că TOT ceea ce există are o substanță comunăm că reprezentăm o Unitate indestructibilă. Evoluția nu este personală, ea aparține Universului. De altfel nimic nu ne aparține cu adevărat, nici chiar părerile așa zis personale nu ne aparțin. Nu oricine poate să priceapă asta…acum.

        Apreciază

      20. Spune-mi ce cuvânt este jignitor, din cele folosite de mine? Faptul că sunt autentic este o jignire? Te pomenești?! Nu am făcut decât să-mi afirm libertatea de opinie. Ce este jignitor în asta?! Faptul că îndrăznesc să refuz …turma? Ești amuzant…deja.

        Apreciază

      21. Nu sunt cel mai tare, asta este părerea ta. SUNT cu siguranță NORMAL !!! Faptul că ceialții nu se consideră astfel…este treaba fiecăruia. Eu ȘTIU ce spun, nu vorbesc de la alții, ca tine…Asta nu este o jignire, este un adevăr demonstrabil. DA! majoritatea oamenilor nu-și aparțin, sunt sclavi și psihologic și material, asta au ales din inconștiență. Dacă ar fi fost cum spun eu…era pace, iubire, corectitudine în lume. Susțin meritocrația ca formă de manifestare socială. Toate sistemele acuale politice, sociale, economice și religioase sunt profund CORUPTE. Asta demonstrez în articolele mele. Este demonstrabil, este cauza suferinței din lume

        Apreciază

      22. Ce este normal în a urma pe altul, pe alții, pe sfinți, pe D-zei, pe popi…a urma spusa cărților? Normal este să FII tu însuți, autentic, creatic, liber și iubitor. Repet …prin TINE. Iisus spune că fiecare am primit talantul. Asta înseamnă talantul, aceste calități. Voi, cei cărora vă place să vă ziceți creștini, ÎNGROPAȚI talantul și ieșiți la cerșit de pe la alții…Este rușinos, nu jignitor.

        Apreciază

      23. Mulțumesc. Sunt onorat să nu fac parte dintre cei apreciați de tine. TREZEȘTE-TE…că TU te afli de fapt în coșul de gunoi. Ieși de acolo și fii OM !!!
        Promit să nu-ți mai deranjez …SOMNUL…

        Apreciază

      1. My apologies then as I could not differentiate the languages. However the case, your thoughts are really original and honest, thank you for sharing. Do you live in Romania? I have only read about it in books.

        Apreciază

  2. You make a good point , George… while I believe in God. My belief does not extend to the notion that flowers were necessarily, actually created by God.

    For myself, God lives in my heart. Not in a building, or book. That the very essence of both flowers and creatures is the same creating force. Then yes, I can agree that flowers are just one aspect of God. Yet at the same time. One must acknowledge that God also creates the bad parts. The disease and pestilence, etc. The nature of our planet. Requires procreation. The flowers are the way the organism. That look like tulips. Have to procreate. To attract the insects and birds that can assist in the doing. That they are pleasant to our eyes, is a lovely by-product. Since nature has a tendency to follow the same paths. This will be repeated on our planet, Earth, and others throughout the universe.

    Yet, still, for me. This is only a vision of the Godhead and not direct creationism. Cheers Jamie

    Apreciat de 1 persoană

    1. Thanks for sharing your opinion.
      But I believe that God is a Person who created all things,visible and invisible. He also is our Creator and Saviour.He loves us and gave His Son Jesus for our redemption.

      Apreciază

Lasă un comentariu